Ostani doma
Koronavirus

izvrsna vijest

Rabljanin nije znao da je zaražen 2,5 mjeseca: Nitko od rodbine nije pozitivan, evo kako je to moguće

Rabljanin nije znao da je zaražen 2,5 mjeseca: Nitko od rodbine nije pozitivan, evo kako je to moguće
Igor Soban/Pixsell

Svih 17 kontakata zaraženog muškarca s Raba je negativno

Hrvatska je jučer imala dva nova slučaja koronavirusa, a muškarac s Raba posebno je zanimljiv. Naime, on je u Hrvatsku došao iz Austrije još 17. ožujka, no u utorak, prije nego što se odlučio vratiti u inozemstvo, podvrgnuo se testu koji je pokazao da je - pozitivan. 

Vezana vijest

Koronavirus

Međutim, kako je objavljeno, serološkim testiranjem potvrđeno je da je IgG pozitvan što bi značilo da se radi o stečenom imunitetu starijeg datuma, odnosno kako su ocijenili epidemiolozi, muškarac se zarazio u inozemstvu, još prije dolaska u Hrvatsku, ali simptome nije imao i bio je neopasan za svoju okolinu.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema informacijama epidemiologa Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u slučaju pozitivnog pacijenta s Raba svih 17 kontakata (roditelji, rodbina itd.), koje su epidemiolozi testirali na Rabu, negativni su. Kako kažu epidemiolozi to je izvrsna, ali i njima očekivana vijest.

Naime, IgG pozitvan što bi značilo da se radi o stečenom imunitetu starijeg datuma, navodi se na stranicama Primorsko-goranske županije. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!