Ostani doma
Koronavirus

Širenje zaraze

Đakovo je donijelo nove mjere: Svi kafići radit će do ponoći, odgođene su krizme i prve pričesti....

Đakovo je donijelo nove mjere: Svi kafići radit će do ponoći, odgođene su krizme i prve pričesti....
Dubravka Petric/PIXSELL

Gradonačelnik Mandarić je kazao kako život u Đakovu nije stao

Đakovo je zbog širenja epidemije koronavirusa donijelo nove mjere. Nadležni krizni stožer danas je objavio što se to sve mijenja.

"Svatovi će biti održani, ali s maksimalno 200 sudionika, a stožeru civilne zaštite nužno je dostaviti popis uzvanika, kako bi se prvo provjerilo moraju li biti u samoizolaciji. Svi ugostiteljski objekti moći će raditi samo do 24 sata. Bazen će raditi jer i epidemiolozi tvrde da klor uništava virus.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sve krizme i prve pričesti su odgođene, a misna slavlja održavat će se na otvorenome. Na ulazu u trgovine povećat će se epidemiološke mjere", rekao je đakovački dogradonačelnik Antun Galić.

Gradonačelnik je kazao kako život u Đakovu nije stao, ali se moraju ovih tjedan ili dva malo primiriti.

Vezana vijest

Goran Ivanović

"Život nije stao u Đakovu, niti će stati, ali moramo se ovih tjedan - dva malo primiriti. Ne znači da ne možemo otići u trgovinu ili na kavu, ali ne smijemo se nepotrebno grupirati", rekao je gradonačelnik Marin Mandarić.

Trenutno je na području Osječko-baranjske županije 150 osoba aktivno na  koronavirus, od kojih je 120 s područja Đakova. Jučer nitko nije hospitaliziran u KBC-u Osijek, gdje je i dalje 24 oboljelih na bolničkom praćenju, no nitko nema teže simptome bolesti.

U posljednja 24 sata u Đakovu je novih sedmero oboljelih od koronavirusa. 

Reci što misliš!