Ostani doma
Koronavirus

Borba protiv korone

Novi korak u Indiji: Diljem zemlje u srpnju kreće kliničko testiranje cjepiva protiv covida-19

Novi korak u Indiji: Diljem zemlje u srpnju kreće kliničko testiranje cjepiva protiv covida-19
AP

U Indiji je od koronavirusa do sada umrlo 16.000 ljudi

Cjepivo za covid-19 tvrtke Bharat Biotech prvo je u Indiji koje je dobilo zeleno svjetlo vladinog regulatora lijekova za testiranje na ljudima u zemlji s više od 1.3 milijardi stanovnika koja bilježi veliki porast novozaraženih.

Testiranje u srpnju

Indijski regulator lijekova odobrio je zahtjev tvrtke za ispitivanje Covaxina koji je razvijen zajedno s Nacionalnim institutom za virologiju, priopćila je tvrtka. 

Vezana vijest

Svinjetina meso svinje svinja

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U srpnju bi trebalo započeti testiranje cjepiva na ljudima diljem zemlje. Cjepivo je razvijeno i proizvedeno u postrojenju tvrtke Bharat Biotech u Hyderabadu.

Umrlo više od 16.000 ljudi

Indija, koja ima manje zaraženih samo od Sjedinjenih Država, Brazila i Rusije, zabilježila je u ponedjeljak gotovo 20.000 novih zaraza, pokazuju podaci ministarstva zdravstva.

U Indiji je umrlo više od 16.000 zaraženih od pojave prvog slučaja u siječnju, što je malo u usporedbi sa zemljama sa sličnim brojem slučajeva.

Vezana vijest

Koronavirus

Kinezi dobili dozvolu

No stručnjaci strahuju da bolnice u gusto naseljenoj zemlji neće moći izdržati nagli porast slučajeva.

Još nije odobreno cjepivo za komercijalnu uporabu protiv koronavirusa, ali se deseci cjepiva širom svijeta testiraju na ljudima. 

Vezana vijest

Koronavirus

Kineska vojska dobila je dozvolu za uporabu cjepiva protiv covida-19 koji je razvila njihova istraživačka jedinica i CanSino Biologics nakon što je kliničkim ispitivanjima dokazana sigurnost cjepiva i otkrivena određena učinkovitost, priopćila je tvrtka. 

Reci što misliš!