Ostani doma
Koronavirus

RTL DOZNAJE

U Požegi još 24 osobe zaražene koronom! Ravnatelj bolnice: 'Moramo naučiti živjeti s virusom'

Novo žarište je Požeško-slavonska županija u koju je virus stigao iz Njemačke

Iako su cijelo jutro uvjeravali kako neće biti znatnijeg skoka novozaraženih, u posljednja 24 sata službeni podaci govore suprotno. Još 81 osoba je pozitivna na koronavirus, a dvoje ljudi s Covidom-19 je preminulo.

Novo žarište je Požeško-slavonska županija u koju je virus stigao iz Njemačke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Od 25. lipnja, otkad je krenula priča s novozaraženima, testirali smo 388 korisnika i imamo 20 pozitivnih. Danas je testirano 87, uglavnom njihovih kontakata te rezultate još čekamo. To je najveći broj testiranja u jednom koji smo dosad radili. Sigurno će i tu biti nešto pozitivnih. Onda će se opet testirati njihovi kontakti i tako sve dok epidemiolozi ne zatvore priču do kraja", rekao je u razgovoru za RTL Danas ravnatelj Opće bolnice Požega Željko Glavić.

Epidemiološka slika pozitivnih je dobra. "Uglavnom kao i drugdje, sve su lakši slučajevi bez nekih osobitih simptoma. Samo troje zaraženih je na bolničkom liječenju, a i oni imaju blage, odnosno srednje teške simptome. Nisu u životnoj opasnosti", rekao je Glavić.

Kaže da situacija nije nimalno dramatična.

"20 slučajeva, naravno, nije mali broj. Moramo se naučiti živjeti s koronavirusom bar neko vrijeme jer toga će biti. Čim se granice otvore i čim malo popuste mjere, pretpostavlja se da će broj zaraženih biti veći nego dok je sve bilo zatvoreno. I simptomi su sada lakši nego proljetos, a isto tako smo i mi spremniji i što se tiče testiranja i što se tiče brzine reakcije i samog liječenja", rekao je Glavić.

Naknadno smo doznali kako su od 87 testiranih uzoraka, 24 pozitivna na koronavirus.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!