Ostani doma
Koronavirus

Porast broja zaraženih u Srbiji

Gradonačelnik Beograda proglašava izvanredno stanje: 'Provest ćemo ove tri ključne mjere'

Gradonačelnik Beograda proglašava izvanredno stanje: 'Provest ćemo ove tri ključne mjere'
Screenshot/Twitter

Vučić je rekao kako bi on, da se samo njega pita, zatvorio i Beograd i uveo sedmodnevni policijski sat

Nakon što je sprski predsjednik Aleksandar Vučić u četvrak navečer najavio da se od petka na subotu iza 23 sata zatvaraju noćni klubovi, kafići i restorani na splavovima, uvode kazne za prekršitelje koji ne nose maske u zatvorenom prostoru i u javnom prijevozu, te bi odluke danas Vlada trebala i službeno usvojiti.

Vučić je rekao kako bi on, da se samo njega pita, zatvorio i Beograd i uveo sedmodnevni policijski sat s obzirom na veliki broj novozaraženih u glavnom gradu. Pritom je razljutio i mnogobrojne studente jer je rekao kako bi zatvorio i studentske domove, a oni su mu odgovorili prosvjedom koji se nastavlja i danas.

Vezana vijest

U Beogradu će danas biti proglašena izvanredna situacija i donesena odluka o provođenju mjera koje se odnose na okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru, radu noćnih klubova i kafića i o nošenju maski, odnosno kažnjavanju za nenošenje, rekao je za RTS gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Čak 82,5 posto zaraženih koronavirusom u Srbiji su iz Beograda zbog čega će grad donijeti odluku o uvođenju izvanredne situacije i provođenju mjera u dogovoru s Kriznim stožerom, rekao je Zoran Radojičić.

Vezana vijest

"U dogovoru s kriznim stožerom proglasit ćemo izvanrednu situaciju u Beogradu, a provest će se i tri mjere koje se odnose na ograničeni broj ljudi, 100 u zatvorenom i 500 na otvorenom prostoru, noćni klubovi neće moći raditi od 23 do 6 sati ujutro, kao i kafići koji nemaju dvorište, a bit će neophodno i striktnije nošenje maski i eventualno kažnjavanje od ponedjeljka", rekao je Radojičić. Dodaje i da nema potrebe za zatvaranjem Beograda. 

"U četvrtak je testirano preko 9.000 ljudi, 359 je bilo pozitivnih, a 82,5 posto su ljudi iz Beograda. Raste broj zaraženih među mladima, a razvijaju se i teže forme bolesti", objasnio je Radojičić. U cilju im je i da svi nose maske u gradskom prijevozu.

Izvanredna situacija zbog povećanog broja zaraza proglašena je ranije i u Novom Pazaru, Vranju, Kragujevcu, Ivanjici i Tutinu.

Prema istraživanju oko 500.000 građana Srbije već je preležalo ovu bolest, piše RTS.

 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!