Ostani doma
Koronavirus

epidemija opet uzima maha

U Zadru i Splitu preminula dva muškarca: U Dubrovniku 7 zaraženih, svi su virus pokupili na vjenčanju u Zagrebu

U Zadru i Splitu preminula dva muškarca: U Dubrovniku 7 zaraženih, svi su virus pokupili na vjenčanju u Zagrebu
Milan Sabic/PIXSELL

Po županijama broj zaraženih raste iz dana u dan

Hrvatska je jučer imala rekordan broj zaraženih koronavirusom u jednom danu - 96. Najviše novozaraženih imao je Zagreb te Požesko-slavonska županija - po 25, ali je u večernjim satima došao podatak da ta županija ima još 13 pozitivnih na covid-19. 

Vezana vijest

Opća bolnica Požega

Nacionalni stožer objavio je da je ukupno je 88 pacijenata na bolničkom liječenju, a od toga su četiri pacijenta na respiratoru. Dvije su osobe umrle, ukupno 112. U samoizolaciji su trenutno 4.943 osobe. Zaraženih je od početka epidemije 3008. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Županijski stožeri objavljuju kakva je situacija danas:

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Na području Krapinsko-zagorske županije je, nakon četiri dana bez novooboljelih, evidentirana još jedna osoba pozitivna na koronavirus, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Novozaražena osoba je s područja Općine Veliko Trgovišće.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 7 novih slučaja zaraze koronavirusom. Sve osobe su iz Dubrovnika i prema dostupnim podacima svi su se zarazili na jednom okupljanju u Zagrebu. Neslužbeno, riječ je o vjenčanju. Epidemiološka obrada kontakata je u tijeku. Preostalih 40 uzoraka će biti ponovljeno u Zagrebu iz tehničkih razloga. Od početka pandemije analizirano je ukupno 3954 uzorka.

U Dubrovačko-neratvanskoj županiji u samoizolaciji se nalazi 89 osoba. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 38 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

U Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba od Covida -19, s područja je grada Kutine, a izvor zaraze je poznat, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite. Svi kontakti stavljeni su pod zdravstveni nadzor u samoizolaciju.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ, od ukupno 133 obrađena testa, jedna je novooboljela osoba sa područja grada Makarske pozitivna na Covid infekciju. Osoba je testirana u Zagrebu gdje će biti epidemiološki obrađena.

Prema izvješću KBC-a Split preminula je muška osoba, stara 75 godina, koja se nalazila na bolničkom liječenju, na respiratoru.

Trenutno, jedna osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata na području te županije još je jedna osoba pozitivna na COVID-19. Riječ je o mlađoj  muškoj osobi iz Knina koja je bila u samoozolaciji zbog kontakta s oboljelom osobom od COVID-19. Trenutno je 8 aktivnih slučajeva oboljenja na području županije, svi imaju blaže kliničke simptome i nisu hospitalizirani.
Do ovog trenutka pod zdravstvenim nadzorom i mjerama samoizolacije nalazi se 82 osobe, od kojih su 63 kontakti s COVID-19 pozitivnom osobom. Od jučer je bilo 48 uzorkovanja, a 20 testiranja.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Jedna je osoba preminula na COVID odjelu OB Zadar. Riječ je o muškarcu rođenom 1935. godine koji je u bolnicu zaprimljen zbog druge bolesti te je rutinski testiran. Prema preminuloj osobi poduzete su posebne protuepidemijske mjere za siguran ukop prema posebnom protokolu, priopćeno je. 

Dvije su novozaražene osobe na području Zadarske županije. Riječ je o ženi čiji su članovi obitelji ranije oboljeli te o muškarcu koji je zaprimljen u bolnicu zbog druge bolesti te je rutinski testiran. On je zadržan na COVID odjelu. U samoizolaciji je 499 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana testirana su  92 uzorka. 

GRAD ZAGREB 

U protekla 24 sata u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 340 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježeno je 36 novih slučajeva. Posljedično tome, 214 osoba određena je mjera samoizolacije. 21 novooboljelu osobu čine kontakti ranije oboljelih osoba, šest novooboljelih osoba povezano je sa boravkom u noćnim klubovima, jedan je slučaj importiran iz Njemačke/Austrije, a za osam novooboljelih osoba nije u potpunosti razjašnjen izvor zaraze, priopćeno je iz Zavoda.

Zaključno, trenutno su u Gradu Zagreba 322 aktivna slučaja i 1539 aktivnih samoizolacija.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 215 uzoraka, što je do sada među najvišim dnevnim brojem obrada, a pozitivno je bilo 14 nalaza, priopćio je stožer.

Najviše (8) pozitivnih nalaza je s područja Đakova, četiri iz Osijeka te po jedna osoba iz Strizivojne i Čepina. Svi su kontakti ranije oboljelih osoba.

Na području Osječko-baranjske županije sada su ukupno 223 osobe aktivne na koronavirus, no smanjen je broj hospitaliziranih u KBC-u Osijek. Tri pacijenta su jučer otpuštena na kućno liječenje pa je u bolnici ostalo 24 pacijenata, a nitko nije na respiratoru.

U samoizolaciji je ukupno 1926 osoba, s tim da su epidemiolozi jučer tu mjeru odredili za 57 kontakata novozaraženih osoba. 

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 h u Ličko-senjskoj županiji 2 (dvije) su novooboljele osobe od COVID-19. Riječ je o osobama s područja grada Otočca koje su bliski kontakti ranije oboljelih osoba. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih.

Ukupno je oboljelo 27 osoba od COVID-19 od čega je 5 osoba pozitivno,  21 osoba izliječena te jedna osoba preminula.

Jedna oboljela osoba nalazi se na liječenju u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević dok su ostali oboljeli dobrog općeg stanja te nemaju simptome bolesti.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Stožer Brodsko-posavske županije izvijestio je da je na njihovom području zabilježeno deset novih slučajeva zaraze koronavirusom.

"Osmero ih je s privatnog događaja, a dva nisu povezana s tim događajem, epidemiološka obrada je u tijeku. U obzir dolazi lokalna transmisija", rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije Ante Cvitković

Ovi podaci nisu konačni jer nisu gotovi svi nalazi, a zaraženi imaju 300 kontakata. Neće svi biti testirani, nego ovisno o simptomima, a prioritet su medicinski radnici ili ako netko radi u domu za starije, ili u obitelji ima onkoloških bolesnika.

"Jedna je osoba hospitalizirana sa sumnjom na COVID-19, u devedesetim godinama", rekao je ravnatelj Opće bolnice Dr. Josip Benčević Slavonski Brod. Svi drugi su na kućnom liječenju s blagim simptomima.

Jučer je uzeto 170 briseva, prekjučer 120, a u zadnjih pet dana oko 500 briseva.

Od ukupnog broja oboljelih troje je medicinskih djelatnika na liječenju, a u županiji je oko 60 medicinskih djelatnika u samoizolaciji. Iz same bolnice 32 zdravstvena djelatnika su u samoizolaciji.

Vezana vijest

Koronavirus

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata dvije su nove pozitivne osobe na COVID-19 (osobe su iz Županje). Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 62, od kojih je 41 osoba izliječena. Jedna je osoba hospitaliziana. U samoizolaciji na području županije nalazi se 289 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivan jedan zdravstveni radnik (medicinska sestra/tehničar), a 19 ih je u samoizolaciji. 

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Županija ima dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Jedna je pomoćna radnica iz riječkog KBC-a i njezini se kontakti obrađuju. Druga osoba iz te županije živi i radi u Zagrebu, a u tvrtki u kojoj radi bilo je oboljelih te se sumnja da se tamo i zarazila. Testirana je u Rijeci. 

ISTARSKA ŽUPANIJA 

U ovoj je županiji jedna novooboljela osoba od koronavirusa. Kako se neslužbeno doznaje zaražena je ženska osoba iz Umaga, vlasnica obrta uslužne djelatnosti.

Zbog toga se, nakon novih testiranja, može očekivati povećani broj zaraženih osoba koje su bile s njom u u kontaktu.   

Trenutno je u pulskoj Općoj bolnici hospitalizirano osam osoba, a više od 150 osoba u Istri je u samoizolaciji.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!