Ostani doma
Koronavirus

koronavirus

U Vojvodini ponovno raste broj zaraženih: 'Epidemiološka situacija je nestabilna, ali je pod kontrolom'

U Vojvodini ponovno raste broj zaraženih: 'Epidemiološka situacija je nestabilna, ali je pod kontrolom'
AP Images

Novi Sad je trenutačno najugroženiji grad u Vojvodini

Koronavirus proširio se među dužnosnicima i zaposlenicima vlade i skupštine Vojvodine, javljaju novosadski mediji, navodeći kako su među zaraženima dva pokrajinska tajnika.

Pozitivni slučajevi u skupštini

U pokrajinskoj vladi priopćili su da ima zaraženih dužnosnika no kako, prenosi N1, nisu željeli priopćiti njihova imena, dodajući da su svi njihovi kontakti u obveznoj samoizolaciji. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pozitivnih na koronavirus ima i u skupštini Vojvodine, potvrdio je predsjednik Istvan Pasztor

"U odnosu na dvoje zaposlenih u skupštini Autonomne pokrajine (AP) Vojvodine koji su pozitivno testirani na koronavirus, kao i njihove kontakte, poduzete su sve obvezne epidemiološke, zdravstvene i zakonske mjere za postupanje u takvim situacijama“, naveo je i priopćenju Pasztor, i dodao da rad u toj instituciji nije prekinut. 

Prema epidemiološkim podacima, Novi Sad je trenutačno najugroženiji grad u Vojvodini, jer svakog dana ima 20 do 30 novooboljelih od covida-19.

Vezana vijest

Aleksandar Vulin

Mlađe osobe

Radi se uglavnom o mlađim osobama s lakšom kliničkom slikom ili koji uopće nemaju simptome, prenose mediji. 

„Epidemiološka situacija u Novom Sadu je nestabilna, ali je pod kontrolom u smislu praćenja i adekvatnog pružanja zdravstvene pomoći i njege svima kojima je potrebna“, izjavio je za Radio televiziju Vojvodine (RTV) gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. 

Naglasio je da „u ovom trenutku nema potrebe za proglašavanjem izvanrednoga stanja u Novom Sadu što ne znači da će tako ostati u narednih 7 do 10 dana“. 

U Kliničkom centru Vojvodine trenutačno se liječi 100 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboljeli od koronavirusa, što je devet više nego u četvrtak, prenio je portal 021.rs“. 

Ukupno u Srbiji je u posljednja 24 sata zaraženo 309 ljudi. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!