Ostani doma
Koronavirus

Šokantan slučaj

Ženu od 80 godina ostavili da leži ispred bolnice: 'Preko puta stoje ljudi, gledaju i ne prilaze'

Ženu od 80 godina ostavili da leži ispred bolnice: 'Preko puta stoje ljudi, gledaju i ne prilaze'
Twitter

Kad je u COVID-19 bolnici pitala zašto joj nisu primili majku, odgovorili su joj "kako je sve bilo puno"

''Moja majka u dobi od 80 godina šest sati čekala je pred Gradskom bolnicom na Zvezdari u Beogradu...Polusvjesna je ležala na travi i nitko joj nije pomogao'', izjavila je Ruzmida Oruči za Nova.rs. Gospođa je, naime, prvog srpnja iz Kliničkog centra prebačena u Gradsku bolnicu, gdje je ostavljena da ispred ustanove čeka na prijem.

''Mislila sam da je u čekaonici''

''Snimljena su joj pluća i na snimci se vidi da je upala zahvatila oba plućna krila, ali kako piše u dokumentima, virus COVID-19 nije identificiran. U Kliničkom centru dali su joj uputnicu za Gradsku bolnicu, dovezli je ondje i ostavili... S njom nitko nije bio u pratnji, jer su mi i brat i sestra u bolnici, a snaha je u izolaciji'', objasnila je Ruzmida.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Majka joj se, kaže, u jednom trenutku javila telefonom i rekla da čeka na prijem.

''Mislila sam da je u nekoj čekaonici ili negdje u bolnici. No, kad sam je poslije nazvala da vidim kako je, rekla mi je da još čeka i da joj nije dobro. U tom trenutku krenula sam prema bolnici, a dok sam stigla, ona je već bila polusvjesna, buncala je i ležala na travi... Prišla joj je samo jedna žena i dala malo vode'', prepričala je ljutita Ruzmida.

Kako je kasnije saznala, njezinu majku ostavili su ispred Gradske bolnice gdje je čekala satima. S obzirom da nesretna žena više nije mogla stajati na nogama, samo se srušila na travu i ondje ležala na očigled zaposlenih u bolnici.

Vezana vijest

Aleksandar Vučić

''Preko puta stoje ljudi, gledaju i ne prilaze. Nije ljudski ženu tako ostaviti vani. To što netko ima 80 godina, ne znači da nema pravo liječiti se i živjeti. Kako možete gledati ženu koja leži na travi ispred bolnice i ne prići joj, ne pitati što joj je? Pa nije sjela na travu kao na livadi, doslovce je ležala polusvjesna'', kazala je uznemirena Ruzmida.

Kad je u COVID-19 bolnici pitala zašto joj nisu primili majku, odgovorili su joj "kako je sve bilo puno".

''Samo su mi kratko rekli da nema mjesta, kao i da je to COVID bolnica, a da mojoj majci u dokumentima piše da ona nema koronu... Ali tko ju je onda ondje doveo, pitala sam ih. Pa nije došla sama! Na to nisam dobila odgovor'', opisala je Ruzmida.

Njezina majka taj dan nije primljena u Gradsku bolnicu, već tek dan poslije, a obitelj ju je u međuvremenu vodila doma, pa u Narodni front, jer je imala i obilna kvarenja, a ondje su, navodi njezina kći, liječnici bili krajnje profesionalni - primili su je i zbrinuli bez problema.

''Ne stavljam sve zdravstvene djelatnike u isti koš, jer nisu svi isti, ali valjda su položili neku zakletvu, pa ne mogu ostaviti 80-godišnjakinju da leži na travi ispred bolnice i ne reagirati'', zaključuje Ruzmida.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!