Ostani doma
Koronavirus

borba s koronom

Srbija zabilježila 325 novih slučajeva zaraze koronavirusom: Još osam žrtava covida-19

Srbija zabilježila 325 novih slučajeva zaraze koronavirusom: Još osam žrtava covida-19
AP Images

Prema službenoj objavi ministarstva zdravstva u 15 sati, za posljednja 24 sata testirane su 7.434 osobe, od kojih je 325 bilo pozitivno

Srbija je u subotu zabilježila 325 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je skok s 309 u petak, a umrlo je osmero ljudi, troje manje u odnosu na dan ranije.

Prema službenoj objavi ministarstva zdravstva u 15 sati, za posljednja 24 sata testirane su 7.434 osobe, od kojih je 325 bilo pozitivno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na bolničkom liječenju je 2.347 pacijenata, a na respiratorima 86.

Vezana vijest

Aleksandar Vučić

Nakon što je 3. srpnja epidemiološka krivulja umrlih dosegnula 11 žrtava za 24 sata, što je najviše od početka epidemije, današnjih osam preminulih je, prema službenim podacima, treći najtragičniji ishod na dnevnoj razini od početka epidemije.

U petak je bilo 11 smrtnih slučajeva, a 14. travnja njih devet.

Samo u prva četiri dana srpnja umrlo je čak 29 ljudi, što je ukupno  306 od početka epidemije 6. ožujka.

Otad je testirano je 434.415 osoba i potvrđeno 15.829 slučajeva covida-19. Postotak smrtnosti varira oko dva posto.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić odbacio je u subotu tvrdnje kako Srbija ne testira dovoljno, ustvrdivši da je Srbija testirala više nego sve ostale države nekadašnje Jugoslavije zajedno.

Na snazi dodatne mjere

U srbijanskoj prijestolnici od subote su na snazi dodatne mjere zabrana, ograničenja  i obveza kojima se, bez iznimke, ograničava rad svih ugostiteljskih objekata i noćnih klubova od 23 sata do šest sati narednog dana.

Uvodi se obveza nošenja zaštitnih maski, uz poštivanje fizičke udaljenosti od metar i pol, u svim zatvorenim prostorima, u javnom gradskom, prigradskom i u međugradskom prijevozu, a prekršiteljima je propisana kazna od oko 40 eura.

Vlada je donijela i odluku o zabrani okupljanja na javnim mjestima u zatvorenom prostoru za više od 100 osoba, a na otvorenom prostoru do 500, a uz obvezu poštivanje fizičke udaljenosti od metar i pol.

Sve mjere usvojene za Beograd bit će na snazi do 18. srpnja. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!