Ostani doma
Koronavirus

Roko Strika gost rtl-a danas

Kako će se sutra glasati: Sredstva za dezinfekciju ruku, jako puno ograničenja i pravila...

'Birač koji ima masku, mora skinuti masku da ih se identificira. Isto na razmaku od metar i pol. Birači inače ne moraju imati maske'

Od ponoći - izborna šutnja, sutra - novi parlamentarni izbori!

Vezana vijest

vrijeme izbori

Pravo glasa na ovim izborima ima više od 3 milijuna i 800 tisuća birača u zemlji i inozemstvu. 

Vezana vijest

Izbori

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Reporterka RTL-a Nikolina Radić bila je na jednom biračkom mjestu u Zadru. Njen gost bio je Roko Strika, zamjenik predsjednice Posebnog Posebnog biračkog mjesta u Zadru.

"Razmak od metar i pol i unutar izbornog mjesta i van izbornog mjesta. Maksimalno može ući dvoje birača. Moraju dezinficirati ruke. Maske su obvezne za članove odbora, kao i rukavice za osobe koje pregledavaju dokumente. Birač koji ima masku, mora skinuti masku da ih se identificira. Isto na razmaku od metar i pol. Birači inače ne moraju imati maske", kazao nam je Strika.

Što s onima koji su u izolaciji?

"Oni glasuju na kućnom pragu. A oni kojima je potvrđen koronavirus, oni glasuju preko povjerljive osobe. Sve predmete izbornog procesa ćemo dezinificirati", istaknuo je Roko Strika.

Reporterka RTL-a Nikolina Radić rekla je da je i preporuka da se ponese kemijska olovka. Ako je netko zaboravio, na biralištima će biti spremne kemijske olovke, ali će se nakon svakog korištenja dezinficirati.  

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!