Ostani doma
Koronavirus

blaži simptomi

U Požegi 63 zaraženih! Došlo je do proboja u bolnici, ravnatelj za RTL: 'Nije onemogućen normalni rad'

Plućni odjel je najviše pogođen koronavirusom, no ravnatelj za RTL potvrđuje kako nema teže zaraženih

Nove informacije pristižu iz sata u sat, ovisno o tome kako tim epidemiologa dobiva rezultate testova koje neprekidno uzimaju u Požegi. Najnoviji rezultati govore o 63 zaraženih u Požegi, od kojih je 15 iz bolnice. Riječ je o liječnicima, medicinskom osoblju, tehničarima i dvjema spremačicama.

Pogođen plućni odjel

Ravnatelj požeške bolnice Željko Glavić rekao je da je poznato kako je došlo do proboja u bolnicu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''25. lipnja jedna bolesnica s težom neurološkom bolesti bila je na više pregleda. Tada se zarazilo nekoliko naših djelatnika, isto tako na Plućnom odjelu jedan bolesnik s težom upalom i respiratornom bolesti koji je liječen na Odjelu također je pozitivan na koronavirus. To su dva izvora od kojih je došlo do zaraze na ta dva odjela'', kazao je ravnatelj Opće bolnice Požega.

Plućni odjel je ujedno odjel najviše pogođen koronavirusom, no ravnatelj za RTL potvrđuje kako nema teže zaraženih. Neki oboljeli imaju blage simptome, a većina ih je asimptomatskih, što znači da nemaju nikakve simptome.

Vezana vijest

Koronavirus

''Petero bolesnika je zadržano na liječenju, ali i oni  imaju srednje teške simptome. Više su zadržani zbog drugih bolesti udruženih s koronainfekcijom'', objasnio je Glavić.

''Bolnica nije promijenila način rada. To nije nešto što bi nas na bilo koji način onemogućilo u normalnom obavljanju posla. U izolaciju smo stavili sve one koji u njoj trebaju biti. Sve preglede, pretrage i operacije obavljamo normalno'', uvjerava ravnatelj.

Situacija je, prema njegovu mišljenju, normalna. Uz to broj oboljelih izvan bolnice, smatra Glavić, u Požeško-slavonskoj županiji je u znatnom padu.

''Vjerojatno se ta kriza stavlja pod kontrolu'', kazao je Glavić.

U Požegi je poznat nulti pacijent. Riječ je o obitelji koja se vratila iz Njemačke i o obitelji koja je bila na svadbi u Zagrebu te je iz tog razloga lakše nalaziti kontakte.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!