Ostani doma
Koronavirus

BORBA PROTIV COVIDA-19

SAD na pragu tri milijuna zaraženih, više od 130.000 umrlih: Zaražena i gradonačelnica Atlante

SAD na pragu tri milijuna zaraženih, više od 130.000 umrlih: Zaražena i gradonačelnica Atlante
Milan Sabic/PIXSELL

Sjedinjene Države su u apsolutnim brojevima daleko najpogođenija zemlja koronavirusom

Nove porazne brojke o raširenosti i pogubnosti koronavirusa stižu u ponedjeljak iz Sjedinjenih Država. Zemlja je na pragu granice od tri milijuna zaraženih, a brojka od 130.000 umrlih već je premašena, pokazuju podaci sveučilišta Johnsa Hopkinsa. 

Vezana vijest

EXIT festival

U SAD-u je u ponedjeljak ponovno zabilježeno 55.000 novozaraženih. Njihov ukupan broj od početka pandemije sada iznosi 2,93 milijuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodatno, s 357 novih smrtnih slučajeva, broj umrlih premašio je u ponedjeljak 130 tisuća.  

Sjedinjene Države su u apsolutnim brojevima daleko najpogođenija zemlja koronavirusom, a nekoliko saveznih država, posebno Florida i Teksas, u srpnju obara rekorde u novim slučajevima. Zbog toga je u nekim dijelovima SAD-a obustavljen proces otvaranja i ponovno su uvedene mjere suzbijanja virusa. 

Novo zatvaranje američke ekonomije više nije na dnevnom redu, nakon katastrofalnih brojki o rastu broja nezaposlenih u ožujku i travnju. 

Glavni američki epidemiolog Anthony Fauci rekao je u ponedjeljak da se još uvijek radi o prvom valu zaraze i da situacija u zemlji "uopće nije dobra". Pošto je među zaraženima sve veći broj mlađih ljudi, pozvao ih je da virus ne shvaćaju olako. 

"Oni ne smiju misliti da su neranjivi zato što su mladi. I oni se mogu jako razboljeti", kazao je. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!