Ostani doma
Koronavirus

Borba s korononavirusom

Nacionalni stožer: 'Danas u Hrvatskoj 116 pozitivnih na koronu, dvije osobe umrle'

Od 104 pacijenta na bolničkom liječenju četvero ih je na respiratoru

U protekla 24 sata zabilježeno je 116 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je trenutno oboljelih (dakle, aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 1038.

Među njima su 104 pacijenta na bolničkom liječenju, od kojih su na respiratoru 4 pacijenta.
 
Dvije osobe su preminule.
 
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 3532 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 117 preminulo, a 2377 se oporavilo.
 
U samoizolaciji je trenutačno 4608 osoba.
 
Do danas je ukupno testirano 91.486 osoba, od kojih 1722 u posljednja 24 sata.
 

Vezana vijest

Vili Beroš

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u petak je donio Odluku o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od stotinu sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Navedenom Odlukom se uvode nužne mjere koje moraju ispuniti organizatori svih okupljanja s više od sto osoba. Organizatori koji na okupljanju očekuju više od sto sudionika obvezni su Županijskom centru 112 dostaviti obavijest o održavanju okupljanja najkasnije 48 sati prije planiranog početka okupljanja. Organizatori koji su okupljanje prijavili sukladno Zakonu o javnom okupljanju nisu dužni dostavljati ovu obavijest. Također, svi organizatori okupljanja s više od sto sudionika obvezni su voditi pisanu evidenciju sudionika kako bi se u slučaju da se ustanovi da je netko od sudionika bio zaražen virusom SARS-CoV-2 što učinkovitije moglo spriječiti širenje bolesti. Kontrolu provođenja Odluke kao i pridržavanja preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo provodit će timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!