Ostani doma
Koronavirus

Traži promjenu članova

Mrsić: 'Stožer je ostao bez kredibiliteta. Beroš nije osigurao zdravstvenu zaštitu za one koji nemaju koronu'

Mrsić: 'Stožer je ostao bez kredibiliteta. Beroš nije osigurao zdravstvenu zaštitu za one koji nemaju koronu'
Matija Habljak/PIXSELL

'Sustavi testiranja na koronavirus i dalje se ciljano provode što ne odaje stvarno stanje', rekao je Mrsić

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić ustvrdio je u nedjelju kako je Nacionalni stožer civilne zaštite ostao bez kredibiliteta stručnosti zbog niza nelogičnosti koje opterećuju ionako tešku situaciju.

"U prilog tome govori i činjenica gdje je Stožer civilne zaštite Istarske županije pooštrio mjere, a bez suglasja s Nacionalnim stožerom", rekao je Mrsić i ustvrdio da "dvostruka pravila koja nameće tehnički ministar Beroš stvaraju psihološki kaos".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U priopćenju je istaknuo da se, s jedne strane, otkazuju kulturne manifestacije do 50-ak sudionika, čak i bez obavijesti organizatorima, a s druge strane, vjenčanja do 100 sudionika mogu se održavati. Nadalje, dodao je, propisuju se mjere gdje se gospodarstvenike izlaže nepotrebnim troškovima koji vrijede samo nekoliko dana, a bez sustavne zaštite zaposlenih radnika i kupaca.

"Ponavlja se scenarij kada ministar Beroš nije osigurao učinkovitu zdravstvenu skrb za oboljele koji nemaju koronavirus. Sustavi testiranja na koronavirus i dalje se ciljano provode što ne odaje stvarno stanje, a usto, troškovi samostalnog testiranja su previsoki za standard većine hrvatskih građana koji su i ovime stavljeni u drugi plan", istaknuo je Mrsić i dodao da je nužna promjena članova Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!