Ostani doma
Koronavirus

Dvostruki kriteriji?

Božinović u RTL-u danas branio Capakovu odluku o Hrebaku: 'Bio je negativan, nije mogao širiti virus'

Da Hrebak nije došao u Sabor, ne bi bilo većine koja je izglasala novu Vladu

Tijekom epidemije koronavirusa na snazi su brojne mjere, a velik broj građana pita se vrijede li za sve ljude ista pravila, posebno nakon najnovijeg slučaja HSLS-ova zastupnika Darija Hrebaka.

Vezana vijest

Dario Hrebak, Krunoslav Capak

O tome, ali i o borbi protiv covida-19, u RTL-u Danas je govorio ministar unutarnjih poslova i načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potvrđena je nova Vlada s taman 76 ruku. Da nije bilo Darija Hrebaka, ne bi bilo ni većine. Je li mu Krunoslav Capak omogućio dolazak u Sabor suprotnom odlukom od one bjelovarske epidemiologinje?

"Ne bih rekao da je Capak napravio nešto drugo od onog što se u takvim situacijama radi. Čest je slučaj pomoraca koji se jave epidemiološkom zavodu i traže testiranje jer hoće napustiti Hrvatsku. Capak je samo dao mišljenje što to u praksi znači. Gospodin Hrebak kao negativan u tom trenutku nije zarazan. Hrebak se ponovno testirao, ponovno je negativan", rekao je Božinović.

No Hrebak je bio u obveznoj samoizolaciji. Znači li to da stotine građana koje su u istoj situaciji mogu izbjeći samoizolaciju ako kasno navečer nazovu Capaka i traže ovu opciju?

"Ja ne znam kako su oni komunicirali, ali znam da se Hrebak njemu javio i mislim da je napravio jedan odgovoran potez", kazao je Božinović.

"Činjenica je da je gospodin Hrebak u trenutku zasjedanja i konstituiranja i izbora nove Vlade bio negativan i da je nakon toga također bio negativan. On nije bio opasan u smislu širenja virusa na druge osobe", istaknuo je Božinović.

No može li tako svaki građanin? "Ako ima razlog, može se obratiti epidemiološkom zavodu i testirati se. Ne možete predvidjeti sve životne situacije", odgovorio je Božinović.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!