Ostani doma
Koronavirus

porast slučajeva

U Srbiji 339 novozaraženih: Na respiratoru 162 ljudi, infektolog tvrdi da u bolnicama ima mjesta

U Srbiji 339 novozaraženih: Na respiratoru 162 ljudi, infektolog tvrdi da u bolnicama ima mjesta
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Srbija je i dalje u teškoj, ali stabilnoj epidemiološkoj situaciji, ocijenio je infektolog

Srbija je u protekla 24 sata otkrila 339 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a osam je osoba preminulo od posljedica covida-19, pokazuju u petak službeni podaci srbijanskih zdravstvenih vlasti.  

Na respiratoru 162 ljudi

Prema priopćenju Kriznog stožera, već drugi dan zaredom zabilježen je porast broja oboljelih kojima je tijekom terapije neophodna potpora u disanju. U četvrtak ih je na respiratorima bilo 150, a danas 162, dok je hospitaliziranih 4.305, nešto manje nego jučer kad su u covid bolnicama bila 4.353 pacijenta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Srbija je i dalje u teškoj, ali stabilnoj epidemiološkoj situaciji, ocijenio je infektolog i član Kriznog stožer dr. Mijomir Pelemiš.

Vezana vijest

Korona u uhu

On je rekao da su "bolnice i dalje opterećene", ali da "ima dovoljno mjesta" da se i tijekom vikenda zbrinu svi pacijenati kojima je neophodno bolničko liječenje od covida-19. Među zaraženima su 642 zdravstvena djelatnika, a 74 ih je hospitalizirano.

Srbija je od početka epidemije do 31. srpnja službeno prijavila ukupno 573 žrtve koronavirusa među 25.552 zaraženih, koliko ih je registrirano nakon 668.984 urađena testa od prvog pacijenta prijavljenog 6. ožujka.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!