Ostani doma
Koronavirus

SAMO ZA RTL DANAS

Apel Stožera: 'Nemojte tražiti načine kako nas prevariti, održite vjenčanja u krugu obitelji'

Apel Stožera: 'Nemojte tražiti načine kako nas prevariti, održite vjenčanja u krugu obitelji'
Shutterstock

Najveće žarište trenutačno je Vukovarsko-srijemska županija s 26 novih slučajeva.

U protekla 24 sata Hrvatska bilježi 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj trenutačno aktivnih slučajeva je 738. Čak četvero zaraženih je umrlo, čime se broj umrlih povećao na 149.

Vezana vijest

Stožer civilne zaštite

Među njima su dvojica starijih pacijenata u Splitu koji su bili na respiratoru. Inače, većina županija je bez ili s vrlo malim brojem novozaraženih. Ni u zagrebačkom privatnom domu za starije i nemoćne, nakon jučerašnjih 13, nema novih zaraženih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najveće žarište trenutačno je Vukovarsko-srijemska županija s 26 novooboljelih. A zašto je to tako, s gostom Gabrielom Šokičićem, načelnikom Stožera Vinkovci, razgovarao je naš reporter Tin Kovačić.

Mještani uspijevaju doskočiti mjeri i održavaju vjenčanja. Kako to spriječiti?

"Prije tri tjedna dogodilo se to vjenčanje i sada u valovima kontakti bilježe zaraze. Vinkovci su sa svojim stanovništvom sastavljeni tako da svi imaju rodbinu u okolnim selima i u kontaktu su s njima. Možda smo zato u situaciji u kojoj jesmo."

Možete li reći što Stožer čini kako bi se poslala poruka ljudima da se pridržavaju mjera?

"Nijedno okupljanje koje je uzrok obolijevanja nije se dogodilo u Vinkovcima. Imali smo prije tjedan dana Dan grada pod strogim mjerama, bilo nas je 60 pozvanih. Imali smo puno planiranih događaja prije i poslije te proslave. Odustali smo od toga jer nismo željeli riskirati. Apelirao bih da se ljudi pridržavaju mjera, da se vjenčanja održavaju samo u užem krugu obitelji, a ne da se nalaze načini kako to zaobići."

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!