Ostani doma
Koronavirus

U bolnicama 130 oboljelih

Stižu podaci iz županija: Prijavljeno 17 novih slučajeva, u Zagrebu samo tri, ima i zaraženih turista

Stižu podaci iz županija: Prijavljeno 17 novih slučajeva, u Zagrebu samo tri, ima i zaraženih turista
Shutterstock

Hrvatska je od početka epidemje imala 5294 slučaja

U ponedjeljak su zabilježena 34 nova slučaja zaraze koronavirusom, a čak četiri osobe su preminule. U Hrvatskoj su aktivna 703 slučaja koronavirusa. Na bolničkom liječenju je 130 osoba, a šest pacijenata je na respiratoru.

Županije objavljuju kakva je danas situacija na njihovom području. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji jedna je novooboljela osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Novooboljela osoba kontakt je ranije oboljele osobe.

GRAD ZAGREB

U Zagrebu suzabilježena tri nova slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 182, a 386 osoba je u samoizolaciji, izvijestio je u utorak zagrebački Stožer civilne zaštite.

"Jučer su u Gradu Zagrebu registrirane tri pozitivne osobe na bolest covid-19. Na razini primarne zdravstvene zaštite u covid ordinacijama obrađene su 134 osobe, 55 osoba je upućeno na testiranje, a za pet pacijenata je određena samoizolacija", izvijestila je zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Željka Josipović-Jelić na konferenciji za medije.

Aktivnih slučajeva je 182, a preminulih je i dalje 23.

U Nastavnom zavodu za hitnu medicinu bilo je pet intervencija vezano za koronavirus, a jedan medicinski tehničar je u samoizolaciji.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Od ukupno 350 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas su tri novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju i to iz Sinja 1 osoba i iz Vrgorca 2 osobe.

Od ukupno 3 novooboljele osobe njih dvije su kontakti prethodno oboljelih dok se još jedna osoba epidemiološki obrađuje. Tri osobe iz Centra za rehabilitaciju u Vrlici za koje je ponavljano uzorkovanje negativne su na COVID infekciju. 540 osoba nalazi se u samoizolaciji, a 15 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split dok se jedna osoba nalazi na respiratoru. 

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentiran je jedan novi slučaj zaraze, a radi se o osobi koja je bila u bliskom kontaktu s prethodno oboljelom osobom.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije  iznosi 166 dok je broj aktivnih slučajeva 14.  Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je 69.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je jedna nova pozitivna osoba i to iz Vukovara). Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 448, od kojih je 251 osoba izliječena, a pet osoba je preminulo.

Trenutno je u županiji 9 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirane su 92 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 5788. 

U samoizolaciji na području županije su 552 osobe.  

ISTARSKA ŽUPANIJA

Tijekom protekla 24 sata u Istarskoj županiji ispitana su 203 uzorka briseva na COVID-19, a dva su pristigla pozitivna, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Novooboljele osobe su iz samoizolacije, a bliski su kontakt s ranije oboljelih. Izliječeno je 14 osoba.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađeno je 167 uzoraka od kojih su pet bili pozitivni na koronavirus. Tri novooboljele osobe su s područja Ispostave ZJZZ Osijek, a po jedna s područja ispostava Đakovo i Našice.

Samoizolacija je jučer određena za devet novih kontakata oboljelih osoba, pa se trenutno na području županije u samoizolaciji nalazi ukupno 226 osoba.

Vezana vijest

Vili Beroš i Davor Božinović

ZADARSKA ŽUPANIJA

Dvije su novooboljele osobe na području Zadarske županije. Riječ je o državljaninu Poljske koji se nakon testiranja vratio kući te muškarcu srednje životne dobi iz Obrovca kojem se utvrđuju kontakti i kretanje. Izlječena je jedna osoba, u samoizolaciji su 134 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 84 uzoraka.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Testirano je 12 osoba i sve su negativne na koronavirus.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!