Ostani doma
Koronavirus

putovali autobusom

Njemački maturanti iz Hrvatske se vratili s koronom: Simptome su imali i kod nas, ali nitko nije tražio pomoć

Njemački maturanti iz Hrvatske se vratili s koronom: Simptome su imali i kod nas, ali nitko nije tražio pomoć
Damir Spehar/PIXSELL

U njemačkom uredu za zdravstvo kazali su da ne znaju jesu li bili u hotelu ili privatnom smještaju

Najmanje devet mladih Nijemaca iz skupine od njih 14 vratilo se s putovanja u Hrvatsku s koronom, rekli su iz Ureda za zdravstvo njemačkog okruga Göppingen za Večernji list.

Svi su u karanteni, a u samoizolaciju je poslano i njihovih 53 kontakata. Za sada nije sigurno gdje su se zarazili, odnosno jesu li bolesni došli u Hrvatsku, jer su se simptomi kod prvih pojavili već trećeg dana odmora. 

Vezana vijest

Cjepivo za koronavirus

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Riječ je o grupi od 14 maturanata starih 18 i 19 godina iz Göppingena, najviše iz mjesta Donzdorf koji su na u Hrvatsku otišli preko jedne hamburške agencije za party putovanja. Putovali su autobusom iz grada Hameln, u Hrvatskoj su boravili od 25. srpnja do 1. kolovoza, a za sada nemamo informacije gdje su bili smješteni, u hotelu ili privatnom smještaju," pojasnila je Clarissa Truhart iz tamošnjeg Ureda za zdravstvo.  

Iako su se prvi simptomi, poput grlobolje, glavobolje, kašlja i gubitka okusa, pojavili već trećeg dana ljetovanja, nitko od njih nije zatražio liječničku pomoć u Hrvatskoj, već su testirani tek po povratku u Njemačku. Iz Ureda za zdravstvo su istaknuli kako se mladi turisti nisu pridržavali epidemioloških i higijenskih mjera, što uključuje nošenje maske i održavanje distance. U organizaciji iste agencije putovali su i mladi Nijemci iz ostatka zemlje, no unatoč špekulacijama, zdravstvene vlasti nisu mogli potvrditi da ima još zaraženih, piše Večernji list

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!