Ostani doma
Koronavirus

Zaražen mladić

Izvor zaraze u Karlovcu je svadba u Jaski? 'Od toga je prošlo skoro tjedan dana, obradit će se kontakti'

Izvor zaraze u Karlovcu je svadba u Jaski? 'Od toga je prošlo skoro tjedan dana, obradit će se kontakti'
Shutterstock

Ukupno su do sada u Karlovačkoj županiji oboljele 104 osobe, samo je jedna na bolničkom liječenju

U Karlovačkoj županiji jedan je novi slučaj kovidne infekcije, obolio je mladić iz okolice Karlovca, izvijestio je Stožer Civilne zaštite, a epidemiolozi intenzivno rade na tomu, je li bilo zaraze na kojoj je nedavno bio mladić u Jastrebarskom.

Hina, naime doznaje da je oboljeli mladić 26-godišnjak iz Rečice, te da je u utorak, uoči blagdana bio na svadbi u Jastrebarskom, ali da njegove kontakte epidemiolozi još obrađuju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Načelnik Stožera Ribar potvrdio je Hini da je novooboljela osoba bila na svadbi u Jastrebarskom, ali da to ne znači nužno da se tamo zarazio ili da je već bio zaražen te da se možda se zarazio kasnije.

Vezana vijest

Nacionalni stožer civilne zaštite

"Epidemiolozi vjerojatno ne će obrađivati sve kontakte sa svadbe, jer je mala vjerojatnost da bi se zaraza očitovala tek sada, pošto je proteklo gotovo tjedan dana", rekao je Ribar.

Nije bilo kršenja mjera

Zamjenica ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije Vesna Gorić, rekla je da se “na slučaju intenzivno radi”, te je više informacija najavila za kasnije. U samoizolaciji je 40 osoba.

Ukupno su do sada u Karlovačkoj županiji oboljele 104 osobe, samo je jedna na bolničkom liječenju, ostali su ili ozdravili ili su s blagim simptomima, a jedan je Karlovčanin ranije umro.

Vezana vijest

Koronavirus

Inspekcija SCZ Karlovac je obavila nadzore tijekom vikenda za okupljanja više od stotinu sudionika i to za jedno vjersko okupljanje i jedan sportski događaj.

Utvrđeno je poštivanje mjera protiv širenja zaraze.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!