Ostani doma
Koronavirus

Borba protiv korone

Kako će nam izgledati stvarnost na zimu? Maske bi mogle biti obavezne čak i na otvorenome!

Kako će nam izgledati stvarnost na zimu? Maske bi mogle biti obavezne čak i na otvorenome!
Patrik Macek/PIXSELL

Francuzi su već sada uveli obvezno nošenje maski na otvorenome u čak stotinjak ulica

Preventivne mjere u borbi protiv koronavirusa možda će se tijekom zime morati i postrožiti. Zbog češćeg boravka u zatvorenim prostorima, hladnijeg vremena i gužvi virus bi mogao biti još opasniji pa bi se nošenje maski moglo primjenjivati i na otvorenome.  

Scenarij za zimu

"Jedini način da se epidemija drži pod kontrolom jest da se i dalje održava distanca od najmanje metar i pol i na otvorenom, a kad je to nemoguće, bit će sasvim sigurno nužne i maske", kazao je za Jutarnji.hr epidemiolog iz Vladinog znanstvenog savjeta za Covid-19 dr. Branko Kolarić

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Francuzi su već sada uveli obvezno nošenje maski u čak stotinjak ulica u kojima vladaju najveće gužve. Za nepoštivanje mjere uvedene su i kazne, o čemu se u Hrvatskoj još uvijek ne govori. 

Vezana vijest

Zaštitna oprema

Moguće je i da će se Hrvatska povesti za francuskim primjerom na zimu pa ćemo tako i na otvorenom, gdje ljudi borave na udaljenosti manjoj od metar i pol i duže od 15 minuta, nositi maske.

 

Dr. Kolarić smatra da će se primjenjivati preporuke za rad od kuće, a novih zatvaranja ne bi trebalo biti, barem ne potpunih. Dodatne mjere ili privremena zatvaranja Stožer bi mogao tražiti od noćnih klubova, restorana i sličnih objekata ako se utvrdi da su izvor povećanja zaraze. 

"Hoće li to biti i zatvaranje, ovisit će o tome jesu li neke blaže mjere bile nedovoljne", kazao je Kolarić. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!