Ostani doma
Koronavirus

pritvor do 29. kolovoza

Josipi Rimac teško padaju dani u zatvoru: Ništa gotovo ne jede, smršavjela je i važu je par puta na dan

Josipi Rimac teško padaju dani u zatvoru: Ništa gotovo ne jede, smršavjela je i važu je par puta na dan
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Joispi Rimac tijekom subote joj je pozlilo te su je prevezli u KBC Zagreb, gdje su joj pružili pomoć

Bivša državna tajnica, Josipa Rimac, uhićena 29. svibnja u aferi Vjetroelektrane već danima gotovo ništa ne jede. Kako neslužbeno doznaju 24 sata, ne radi se o štrajku glađu nego tvrdi da ne može jesti. Vidno je smršavjela i oslabjela. Zbog opreza u zagrebačkom zatvoru važu je dva-tri puta na dan.

Kako je objavio Jutarnji list, tijekom subote joj je pozlilo te su je prevezli u KBC Zagreb, gdje su joj pružili pomoć. 

Vezana vijest

Josipa Rimac

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No kako nisu uočili nekakvu veću zdravstvenu ugrozu, vratili su je u zatvor. U Remetincu je sama u ćeliji. U utorak ju je tijekom obilaska zatvora posjetio i sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu i obavijestio je kako još nisu ispitani svi svjedoci protiv nje. 

Bivšoj kninskoj gradonačelnici i bivšoj državnoj tajnici istražni zatvor odredili su, naime, kako ne bi mogla utjecati na svjedoke. Kad oni budu ispitani, pustit će je iz zagrebačkog zatvora da se brani sa slobode.

Rimčeva, doznaju 24 sata, nije imala nikakve primjedbe na postupanje prema njoj u zatvoru.

U situaciji u kojoj se sad nalazi ona nalazili su se i drugi bivši moćnici. I kod njih su se lišavanje slobode i ograničenje kretanja znali odraziti na zdravstvenom stanju. Šok što su završili iza rešetaka i što su se preko noći našli u društvu ubojica i dilera znao je kod pritvorenika dovesti do gubitka kilograma a neki su imali i psihičkih poteškoća. Rimčeva je prvi tjedan nakon uhićenja bila utučena, a proradila joj je i nervoza želuca s kojim je već imala problema.

Vezana vijest

Lidija Horvat

Kasnije se pribrala i oporavila, no uslijedilo je proširenje istrage, pišu 24 sata. Josipi Rimac 29. lipnja istražni zatvor produljen je za još dva mjeseca kako ne bi utjecala na 19 svjedoka iz prve istrage te još njih devet iz proširenja. Njezina odvjetnica Lidija Horvat neuspješno je podnijela i dvije ustavne tužbe.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!