Ostani doma
Koronavirus

Kontroverzno cjepivo

Rusija otkrila koliko će koštati cjepivo za koronu Sputnik V: Prve serije će biti prilično skupe

Rusija otkrila koliko će koštati cjepivo za koronu Sputnik V: Prve serije će biti prilično skupe
AP Images

Prema riječima kompanije R-Fram koja je proizvela cjepivo, cijena za dvije doze iznosit će najmanje 10 dolara.

Svijet je još uvijek skeptičan oko ruskog cjepiva za koronavirus koje je registrirano kao prvo u svijetu, ne samo zbog manjka dokaza, nego i zbog činjenice da ključne faze ispitivanja uopće nisu provedene.

Usprkos sumnjama ostalih zemalja u učinkovitost i sigurnost ruskog cjepiva, Aleksej Repik, predsjednik uprave kompanije R-Fram koja je proizvela cjepivo Sputnik-V već je objavio cijenu cjepiva te da će cijena u početku biti najmanje 10 dolara za dvije doze, prenose Nezavisne novine agenciju TASS. 

Vezana vijest

Vladimir Putin

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Prema našim procjenama, cijena za dvije doze iznosit će najmanje 10 dolara, za tržište izvoza", izjavio je Repik dodajući da će prve serije cjepiva vjerojatno biti skupe, ali da će se cijena smanjiti kada cjepivo dosegne dovoljan obujam industrijske proizvodnje.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je na sastanku s članovima ruske vlade da je cjepivo sigurno i učinkovito te da je dano i jednoj od njegovih kćeri.

Vezana vijest

cjepivo

Cjepivo Sputnik V dobilo je odobrenje nakon manje od dva mjeseca testiranja na ljudima, a da bi cjepivo bilo prihvaćeno, mora proći sve faze ispitivanja, posebno treću kliničku fazu koja uključuje velik broj ispitanika, što nije bio slučaj s ruskim cjepivom, uzevši u obzir da Rusija nije ni objavila znanstvene podatke o testiranju.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!