Ostani doma
Koronavirus

županijski stožeri

Najgori dan: Hrvatska je premašila 200 novooboljelih! Najviše u Zagrebu i Splitu, dvije osobe preminule

Najgori dan: Hrvatska je premašila 200 novooboljelih! Najviše u Zagrebu i Splitu, dvije osobe preminule
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Prema dosadašnjim izvješćima, dan je gori od jučerašnjeg. Nacionalni stožer sazvao je konferenciju za 14 sati

Iza Hrvatske je rekordni crni dan po broju novozaraženih koronavirusom – u protekla 24 sata bilo ih je čak 180, dok je testirana 1.201 osoba.

Broj aktivnih slučajeva trenutno je 811, dok je na bolničkom liječenju 115 pacijenata. Od toga ih je na respiratoru deset.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najavljene su i nove mjere koje se odnose na ograničavanje rada kafića i noćnih klubova do ponoći. 

Vezana vijest

Krunoslav Capak

Županije objavljuju kakva je situacija danas. 

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Dva mlađa muškarca oboljela su od covidne infekcije u posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji, gdje je većina od 26 trenutno oboljelih mlađe dobi od kojih neki po riječima načelnika Stožera Civilne zaštite Josipa Ribara svoje stanje preko društvenih mreža prikazuju zabavnim. Posljednji slučajevi zaraze iz Ozlja te iz karlovačkih prigradskih mjesta Rečica, Koritinja i Mahićno pokazuju da su većina zaraženih povratnici s mora, rođeni između 1992. i 1998. godine, te da su svi bili u noćnim klubovima, rekao je Ribar Hini.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je pet novih slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u petak županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženi su djevojka iz Trpnja, dvojica muškarca srednje dobi i mladić iz Dubrovnika te mladić iz Zagreba koji se nalazi na odmoru u Lumbardi.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji je po podacima tamošnjeg stožera ukupno osamnaest aktivnih slučajeva.

U dubrovačkoj bolnici zbrinuta je jedna zaražena osoba, dok se u samoizolaciji nalazi 280 osoba.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije trinaest osoba oboljelo od koronavirusa: ženska osoba srednje životne dobi, tri mlađe ženske osobe i pet mlađih muških osoba s prebivalištem na području Grada Šibenika; jedna mlađa ženska i dvije mlađe muške osobe s prebivalištem na području Grada Vodica, te muška osoba srednje životne dobi s prebivalištem u Kninu.

Kod većine novooboljelih moguća je izloženost u klubu u Vodicama.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 139 osoba: 136 osoba su kontakti oboljelih; tri osobe su se javile nadležnom epidemiologu, a ušle su u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

Na Odjelu infektologije Opće bolnice Šibensko-kninske županije od bolesti COVID-19 liječe se dvije osobe. U posljednja  24 sata uzorkovano je 45 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. U Šibensko-kninskoj županiji trenutno je 48 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.

BRODSKO-POSAVSKA

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđeno je pet novih slučaja zaraze koronavirusom. Brodsko-posavski Stožer civilne zaštite priopćio je u petak da je s današnjim danom, od početka epidemije, u županiji ukupno zaraženo 200 osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije.

Trenutno su aktivna 32 slučaja zaraze.

Pod mjerom samoizolacije na području županije je 108 osoba.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Testirano je ukupno 156 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije od kojih su 14 bili pozitivni na koronavirus. S područja Osijeka je 11 novooboljelih osoba, dvije su s područja Đakova i jedna s područja Našica. Uglavnom je riječ o osobama mlađih dobnih skupina koji su simptome oboljenja dobili nakon povratka s ljetovanja. 

Ukupan broj oboljelih od pojave epidemije koronavirusa na području Osječko-baranjske županije sada je ukupno 662 osobe, s tim su 33 oboljeli tijekom ovog tjedna.

U KBC-u Osijek je preminula jedna oboljela osoba iz Đakova (žena, rođena 1939. godine, imala je više kroničnih bolesti), a trenutno je hospitalizirano 23 pacijenta oboljelih od koronavirusa, od kojih su tri na respiratoru. Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za 35 novih kontakata oboljelih, pa su trenutno u samoizolaciji 182 osobe. 

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Od ukupno 423 obrađenih testova danas je 77 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 25, Makarske 21, Imotskog 4, Sinja 2, Kaštela 6, Solina 1, Trogira 1, Hvara 1, Starog Grada 1, Omiša 1, Klisa 2, Lovreća 2, Otoka 1, Prološca 1 i Runovića 7.

Uz 77 novooboljelih osoba pozitivnih na Covid infekciju sa područja Splitsko dalmatinske županije još je dvoje stranih državljana testiranih u Splitu pozitivno na Covid infekciju (jedna osoba iz Irske i jedna osoba iz Linhenštajna). Od 77 novooboljelih osoba sa područja Splitsko-dalmatinske županije, 12 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.
Prema izvješću KBC-a Split, preminula je muška osoba stara 60 godinu, koja se nalazila na respiratoru u KBC-u Split. Preminuli je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bio pozitivan i na Covid infekciju. 638 osoba nalazi se u samoizolaciji, a 14 pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split.

GRAD ZAGREB 

Zagreb ima 50 novih slučajeva što je najviše od početka epidemije koronavirusa, objavio je stožer. I dalje je najveći broj - 28 slučajeva, povezan s izlascima na godišnjem odmoru, 12 su kontakti s pozitivnim covid osobama dok su tri slučaja "uvezena" iz BiH. 

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Radi se o mladoj muškoj osobi s blagom kliničkom slikom, a liječi se kod kuće. Epidemiološka obrada je još u tijeku, napominju iz Stožera.

U protekla 24 sata oporavile su se tri osobe, tako da je u Varaždinskoj županiji sada 14 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. 

ZADARSKA ŽUPANIJA

Na području županije osam je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o mladim osobama rođenim između 1984. i 2002. godine za koje su utvrđeni kontakti i kretanja, a slučajevi nisu međusobno povezni. Kod dvije osobe zaraza je otkrivena prilikom rutinskog testiranja u Općoj bolnici Zadar.

Kao i prethodnih dana, većina  se novozaraženih, prema vlastitim izjavama, najvjerojatnije zarazila tijekom noćnih izlazaka u većim skupinama ljudi.  

Aktivan nadzor provodi se nad 235 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je 122 testiranja uzoraka sa sumnjom na koronavirus. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar je hospitalizirano četvero bolesnika oboljelih od COVID-a 19, jedan je na respiratoru. 

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Pet je novozaraženih osoba, a svi su mlađi ljudi među kojima i stranac, turist iz Praga. Svi su se vratili s godišnjeg odmora iz Dalmacije, testirani su kao kontakti ili zbog blažih simptoma. U PGŽ je tako 24 aktivna slučaja, 152 izliječenih. U KBC-u Rijeka su smještene tri osobe, dok je 21 osoba u samoizolaciji.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

U Sisačko-moslavačkoj županiji dvije su novooboljele osobe. Jedna osoba živi i radi u Zagrebu, ali se vodi prebivalištem na području grada Kutine, dok je druga osoba povratnik iz Nizozemske, došao je u Hrvatsku zaražen.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 11 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (5 osoba iz Vinkovaca, 3 osobe iz Županje, 1 osoba iz Gunje i 2 osobe iz Cerne), a nema preminulih.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 540, od kojih su 372 osobe izliječene, a ukupno je 7 preminulih osoba.

Trenutno je u županiji 27 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U samoizolaciji na području županije je 243 osobe.  

ISTARSKA ŽUPANIJA

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 194 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih su tri pozitivna. Jedna osoba je iz mjera samoizolacije, a bila je u bliskom kontaktu s pozitivnom osobom.

Kod druge osobe radi se o uvezenom slučaju, iz Austrije. Odmah po dolasku na odmor, osoba je dobila simptome COVID-19, te je testirana na infektologiji Opće bolnice Pula. U tijeku je proces povratka u matičnu državu.

Kod treće osobe je epidemiološka obrada u tijeku. Trenutno je 21 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 129 osoba.

Korona je proteklih dana otkrivena kod djelatnika u dva istarska vrtića.

Kako je objavio Glas Istre, radi se o vrtiću u Puli te vrtiću u Vrsaru. U prvom slučaju radi se o odgajateljici, zbog čega je u samoizolaciji 18-ero djece koja su bila u direktnom kontaktu s njom.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba.
Ukupno je od covida-19 oboljelo 36 osoba, od čega je 6 aktivnih slučajeva, 29 osoba je izliječeno te je jedna osoba preminula. U protekla 24 sata testirano je 11 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 41 osoba. 

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Na području Virovitičko-podravske županije jedna osoba zarazila se virusom SARS-CoV-2. Riječ je o mlađoj ženskoj osobi koja ima blage simptome bolesti. Prema dobivenim informacijama, zarazila se na ljetovanju, objavili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. 

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA 

U Požeško-slavonskoj županiji dvije su osobe pozitivne na koronavirus, izvijestili su iz Stožera te županije. Novozaraženi su stanovnici Požeško-slavonske županije s trenutačnim prebivalištem u Zagrebu te se ne nalaze na području županije. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!