Ostani doma
Koronavirus

STAVLJAJU NAS NA CRVENU LISTU

Kacin stanje u Hrvatskoj s koronavirusom nazvao dramatičnim! Ministarstvo turizma poslalo odgovor: 'Slovenci se kod nas osjećaju sigurno'

Kacin stanje u Hrvatskoj s koronavirusom nazvao dramatičnim! Ministarstvo turizma poslalo odgovor: 'Slovenci se kod nas osjećaju sigurno'
Srecko Niketic/PIXSELL

Hrvatska će nastaviti činiti sve kako bi mjerodavne inozemne institucije imale sve točne i precizne informacije, izvijestili su iz Ministarstva

Ministarstvu turizma odbacilo je u priopćenju navode glasnogovornika Vlade Republike Slovenije vezano za koronavirus Jelka Kacina da je stanje oko koronavirusa u Hrvatskoj dramatično. 

Priopćenje Ministarstva turizma prenosimo u cijelosti: 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Slijedom posljednjih izjava glasnogovornika Vlade Republike Slovenije vezano za koronavirus Jelka Kacina, odbacujemo njegove navode kako je u Hrvatskoj stanje dramatično. 

Podsjećamo kako se baš Slovenija u kontinuitetu nalazi u samom vrhu tržišta ključnih za ukupni rezultat hrvatskog turizma, što ilustriraju i pokazatelji e-Visitora prema kojima smo tijekom lipnja 2020. godine zabilježili približno 207 tisuća dolazaka te 1,1 milijun noćenja s tržišta Slovenije, dok smo u srpnju dosegli razinu od približno 382 tisuće dolazaka te 3,4 milijuna noćenja. 

Vezana vijest

Nacionalni stožer civilne zaštite

Prema preliminarnim pokazateljima za kolovoz (zaključno s danom 18. kolovoza) trenutno smo na razini od približno 238 tisuća dolazaka te 2,2 milijuna noćenja Slovenaca od kojih se 71,4 posto ostvaruje u Istri, Kvarneru i Lici. Želimo istaknuti da je upravo u te tri županije evidentirano sveukupno 10 slučajeva novozaraženih od COVID-19 u protekla 24 sata. 

Percepcija Hrvatske je kod većine slovenskih turista iznimno dobra, u Hrvatskoj se osjećaju sigurno obzirom da je dobro poznaju te su vlasnici brojnih nekretnina  (više od 100.000). 

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u stalnom je kontaktu s predstavnicima udruženja u turističkom sustavu, s ciljem osiguravanja potpunog poštivanja epidemioloških mjera u turističkim objektima, kao i mogućnosti uvođenja testiranja za strane turiste u turističkim objektima.

Hrvatska će nastaviti činiti sve što je u njezinim mogućnostima kako bi mjerodavne inozemne institucije imale sve točne i precizne informacije na temelju kojih donose odluke o uvrštenju zemalja na rizične liste, odnosno na popise sigurnih zemalja", stoji u priopćenju Ministarstva turizma. 

Vezana vijest

Jelko Kacin koronavirus

"Ako želite izbjeći karantenu, vratite se iz Hrvatske"

Podsjetimo, glasnogovornik slovenske vlade Jelko Kacin kazao je da će vlada u četvrtak službeno Hrvatsku staviti na svoju "crvenu listu" epidemiološki nesigurnih država jer se ondje stanje dramatično pogoršalo i pozvao je slovenske turiste i vlasnike nekretnina u Hrvatskoj da se što prije vrate kući.

Svi Slovenci koji su na odmoru u Hrvatskoj, ukoliko nakon povratka  žele izbjeći obvezujuću karantenu od 14 dana moraju se vratiti najkasnije do kraja tjedna, kazao je Kacin.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!