Ostani doma
Koronavirus

Posjetili smo Rovinj

Stranci i dalje uživaju: Direkt je provjerio fenomen Istre koja ima puno turista, a nemaju najviše zaraženih

Veliki pokušavaju privući goste plaćanjem testa na koronu u Zavodu u Puli

U Hrvatskoj se kupa i uživa čak pola milijuna stranaca. Premda su mnogi Slovenci, Austrijanci i Talijani morali otići jer su njihove vlade Hrvatsku stavile na crvenu listu novi gosti i dalje dolaze, ali sada najviše u Istru. 

Prema podacima evisitora, nakon Vira najviše se gostiju i dalje brčka u Rovinju, Poreču, Crikvenici. I zanimljivo, iako imaju najviše gostiju, nemaju i najviše zaraženih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Taj fenomen otišao je ispitati Ivan Skorin

Gradska plaža možda izgleda poluprazno, ali Rovinj je, nakon Vira mjesto gdje se i dalje odmara najviše turista u Hrvatskoj. O koroni ne razmišljaju. 

Na plažama i u uskim rovinjskim uličicama ima ljudi, grad nije pust. Na današnji dan prošle godine 33 tisuće, danas 17 tisuća turista. Koliko možemo primjetiti, gotovo svi se drže mjera. 

Vezana vijest

Klub, Krunoslav Capak

Možda zbog discipline, možda i zato jer se ovdje dolazi na miran obiteljski odmor ne na zabavu, Istra ima najviše turista, ali manje korona pozitivnih nego Dalmacija. Danas, 13 novih. 

Paolo je poreznik u mirovini i ide na plažu svaki dan, Perim već 30 godina prodaje svoj med i rakiju na tržnici, obojica uvjeravaju, ovdje se svi drže distance i nose maske.

"Ide i zaštitar po plaži gleda", rekao je Paolo Dandolo iz Rovinja.

"Naravno, nosim masku, ljudi od toga ovdje žive", rekao je Perim iz Rovinja.

Pokušavaju se privući turisti besplatnim testovima

No, kaže da ove godine neće uspjeti pokriti cijenu gradskog štanda. Njihovi tradicionalni gosti Austrijanci, Slovenci i Talijani otišli su kad se Hrvatska zacrvenila. Ali zato su ostali Nijemci, Istra za njih nije crvena. 

Vezana vijest

pula

U jednoj kući u centru iznajmljuje se 13 soba, četiri su večeras pune.

Veliki pokušavaju privući goste plaćanjem testa na koronu u Zavodu u Puli. Najveći hotelski lanac dosad je gostima platio 150 testova.

Svi se nadaju da će se u rujnu Austrija, Slovenija i Italija predomisliti i kao i Njemačka zacrveniti samo određene regije s visokim brojevima, a njima vratiti stari gosti. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!