Ostani doma
Koronavirus

OTEŽAVA PRIJENOS

Japanski znanstvenici napravili veliki korak u borbi sa zarazom! Ozon može ubiti koronavirus

Japanski znanstvenici napravili veliki korak u borbi sa zarazom! Ozon može ubiti koronavirus
Shutterstock

Nedavna studija Tehnološkog instituta u Georgiji pokazala je da ozon može biti djelotvoran u dezinfekciji...

Znanstvenici sa Zdravstvenog sveučilišta Fujita rekli su da imaju dokaze koji potvrđuju da ozon u koncentracijama od 0,05 do 0,1 ppm, što je razina koja se smatra neškodljivom za ljude, može ubiti virus.

Vezana vijest

Cjepivo

U testu je korišten generator ozona u zatvorenoj komori s uzorkom koronavirusa. I moć virusa pala je za više od 90 posto kada je bio izložen niskoj razini ozona u trajanju od 10 sati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Prijenos novog koronavirusa može se smanjiti kontinuiranim tretmanom ozonom niske koncentracije, čak i u okruženju u kojem su prisutni ljudi, korištenjem ove vrste sustava. Otkrili smo da je to posebno djelotvorno u uvjetima visoke vlage", rekao je Takayuki Murata, znanstvenik koji je vodio ovo istraživanje.

Poznato je da ozon, vrsta molekula kisika, eliminira mnoge patogene, a ranija istraživanja su pokazala da su visoke koncentracije, između 1 i 6 ppm, efikasne protiv koronavirusa, ali su potencijalno otrovne za ljude.

Nedavna studija Tehnološkog instituta u Georgiji pokazala je da ozon može biti djelotvoran u dezinfekciji zaštitnih odijela, naočala i druge zaštitne medicinske opreme.

Sveučilišna bolnica Fujita u prefekturi Aichi u središnjem Japanu postavila je generatore ozona kako bi se smanjila zaraza u čekaonicama i bolesničkim sobama.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!