Ostani doma
Koronavirus

Odluke za pet županija

Od danas na snagu stupaju nove mjere Stožera: Otvaraju se teretane, granice do daljnjeg ostaju zatvorene!

U pet hrvatskih županija mjere će trajati najmanje 14, a u nekima čak i 30 dana!

Nacionalni stožer civilne zaštite RH na press konferenciji izvijestio je koje mjere nastupaju na snagu od danas za pet županija. Također, po treći put produžuje se mjera zabrane prelaska granica za državljane trećih zemalja.

U Varaždinskoj, Brodsko-posavskoj, Virovitičko-podravskoj, Šibensko-kninskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji primjenit će se nove mjere. Na svadbama može biti prisutno najviše 50 ljudi te najduže mogu trajati do 2 sata u Šibensko-kninskoj županiji. Iznimno, na svadbama može biti prisutno do 100 ljudi. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na pogrebima također može biti do 50 ljudi. Obavezno je korištenje maski za lice u svim zatvorenim prostorima te se zabranjuju posjeti korisnicima domova za starije i drugih ustanova socijalne skrbi kao i izlazak korisnika izvan tih ustanova.

Mjera o maskama u zatvorenim prostorima primjenjivat će se u trajanju od 15 dana.

Virovitičko-podravska županija u trajanju od 14 dana primjenjivat će mjeru ograničenja svadbi do 50 ljudi.

Vezana vijest

Nacionalni stožer civilne zaštite

U Varaždinskoj županiji uvodi se također ograničenje svadbi do 50 ljudi, iznimno do 100 ljudi, a u trajanju od 30 dana.

U Brodsko-posavskoj županiji mjere će trajati 14 dana, a osim ograničenja na svadbama, pogrebima i obveznim maskama u zatvorenim prostorima, sportska natjecanja će se održavati bez prisustva gledatelja.

Otvaraju se i teretane

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji na ostalim privatnim svečanostima i proslavama moći će biti do 20 ljudi. Mjere se primjenjuju u trajanju 14 dana.

"Produžili smo odluku o zabrani graničnih prijelaza do 15. rujna, prihvaćamo prijedlog Splitsko-dalmatinske županije o obustavi odluke o zabrane rada teretana i fitness centara", rekao je šef Nacionalnog stožera Davor Božinović.

Moći će raditi uz primjenu svih epidemioloških mjera.

Uputit će se i zahtjev lokalnim stožerima o privremenom zatvaranju ugostiteljskih objekata i lokala u kojima se pojavi zaraza. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!