Ostani doma
Koronavirus

utrka za lijek

Kineska cjepiva za koronavirus mogla bi biti spremna za uporabu već u studenome: 'Treća faza odvija se glatko!'

Kineska cjepiva za koronavirus mogla bi biti spremna za uporabu već u studenome: 'Treća faza odvija se glatko!'
AP Images

Kina već ima četiri cjepiva u završnoj fazi kliničkog ispitivanja.

Cjepiva protiv koronavirusa koja se razvijaju u Kini mogla bi biti spremna za javnost već u studenome, rekao je dužnosnik povezan s kineskim centrom za kontrolu i sprečavanje bolesti (CDC).

Kina ima četiri cjepiva protiv Covida-19 u završnoj fazi kliničkog ispitivanja. Najmanje tri od njih već je ponuđeno najizloženijim službama.

Vezana vijest

Cjepivo

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Treća faza odvija se glatko i cjepiva bi mogla biti spremna za javnost u studenome i prosincu, rekla je glavna stručnjakinja CDC-a za biosigurnost Guizhen Wu u intervjuu za državnu televiziju u ponedjeljka.

Wu, koja je rekla da nije osjetila ikakve abnormalne simptome proteklih mjeseci nakon uzimanja eksperimentalnog cjepiva u travnju, nije precizirala o kojem se cjepivu radi.

Odjel državnoga farmaceutskog diva kineskoga National Pharmaceutical Group (Sinopharm) i Sinovac Biotech razvijaju tri cjepiva u sklopu državnog programa.

Četvrto cjepivo protiv Covida-19 razvija CanSino Biologics i njegova upotreba u kineskoj vojsci odobrena je u lipnju.

Vezana vijest

Rusko cjepivo Sputnik V

Sinopharm je rekao u srpnju da bi njegovo cjepivo moglo biti spremno za javnu uporabu do kraja godine nakon zaključenja ispitivanja u trećoj fazi.

Svjetski proizvođači natječu se u razvijanju učinkovita cjepiva protiv virusa od kojeg je umrlo više od 925 tisuća ljudi.

Vodeći zapadnjački proizvođači lijekova obećali su ranije ovaj mjesec da će se držati standarda znanstvenih ispitivanja i odbiti svaki politički pritisak da se ubrza proces.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!