Ostani doma
Koronavirus

nije bolovao od kroničnih bolesti

Igor je najmlađa žrtva korone u Hrvatskoj. Imao je 42 godine. Nakon što su ga skinuli s respiratora, naglo mu je pozlilo

Igor je najmlađa žrtva korone u Hrvatskoj. Imao je 42 godine. Nakon što su ga skinuli s respiratora, naglo mu je pozlilo
Shutterstock

Obitelj preminulog potvrdila je njegov problem s tlakom, ali nikako nisu očekivali da će ga on u kombinaciji s koronom stajati života

Koronavirus u nedjelju je uzeo do sada najmlađu žrtvu u Hrvatskoj.

Nije mu bilo spasa

U riječkom KBC-u u nedjelju je preminuo 42-godišnji Igor Grbeša kojemu je, nakon uobičajenih simptoma Covida-19, bolest ozbiljno zahvatila pluća nakon čega je završio na respiratoru, prenosi Jutarnji list.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Igor je u bolnici završio 19. kolovoza. Desetog dana boravka javio je prijateljima da će "nakon deset dana borbe s koronom ipak završiti na respiratoru", izražavajući nadu da će se nakon respiratora uspjeti vratiti svojoj ženi.

Stanje mu se u međuvremenu poboljšalo, a sve je upućivalo na to da će je putu oporavka. 

Vezana vijest

Korona testiranje

"Sutra bi me trebali maknuti s aparata za disanje i staviti samo na kisik. Još je ostala borba s jakom upalom pluća, ali tijekom idućeg tjedna bih trebao biti pušten doma da se dalje oporavljam. Oporavak će sigurno biti dug", objavio je Igor prošlog petka.

Igor je odlučio odgovoriti na pojedinačna pitanja o njegovoj zdravstvenoj situaciji i iskustvu s koronavirusom, što je, kažu njegovi prijatelji, činio doslovno do zadnjeg dana.

U nedjelju, nakon što su ga skinuli s respiratora, naglo mu je pozlilo te je naposljetku i preminuo.

Vezana vijest

Gripa i korona u isto vrijeme

'Nije bio pretil'

Za razliku od dosadašnjih smrtnih slučajeva uzrokovanih Covidom-19, Igor nije spadao u rizičnu dobnu skupinu i nije bolovao od kroničnih bolesti. Jedini zdravstveni problem koji su kod Igora ustvrdili liječnici jest povišeni krvni tlak. Ono što je u njegovom slučaju uzeto kao poteškoća u oporavku jest pretilost, ali njegovi prijatelji tvrdi da se Igor nije bio pretil. 

"Igor je uvijek bio malo jači, reklo bi se zbijen, ali nije bio debela osoba. Ja sam jednostavno šokiran ovim slijedom. S njim sam se dopisivao prije četiri, pet dana, dogovarali smo druženja, ne znam što bih rekao. Bez obzira na taj povišeni tlak, s tim je mogao živjeti još 50 godina uz lijekove. Očito je koronavirus imao odlučujuću ulogu", kazao je jedan od Igorovih prijatelja. 

Vezana vijest

Kina cjepiva

Ni Igorova majka Ljiljana ne može vjerovati da je njen sin potpao pod rizičnu skupinu zbog navodne debljine. Obitelj je potvrdila Igorov problem s tlakom, ali nikako nisu očekivali da će ga on u kombinaciji s koronom stajati života. 

Netom prije nego što je završio u bolnici, Igor je sa svojom suprugom, s kojom je u braku bio tek dvije godine, proputovao dio jadranskih otoka na vlastitoj jedrilici. To je bio zasluženi odmor nakon mjeseci mukotrpnog rada od kuće, a u planu im je bila i izgradnja kuće. 

Nažalost, Igorovi snovi se neće ostvariti, a ovaj slučaj ponovno je u fokus stavio činjenicu da, unatoč određenim rizicima, Covid-19 ne pita za godine.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!