Ostani doma
Koronavirus

NOVI PROBLEMI

U Zagrebu 27 novih slučajeva koronavirusa: Zarazu šire oboljeli bez ikakvih simptoma?

U Zagrebu 27 novih slučajeva koronavirusa: Zarazu šire oboljeli bez ikakvih simptoma?
Goran Stanzl/Pixsell

Među novozaraženima su i dva učenika u dvije osnovne škole, zbog čega su 44 učenika i jedan nastavnik pod mjerom samoizolacije.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a broj aktivnih slučajeva je 478, izvijestio je zagrebački Stožer civilne zaštite. 

Vezana vijest

Nacionalni stožer civilne zaštite

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo testirano je 812 uzoraka, a među novooboljelima njih 13 su kontakti od prije pozitivnih osoba. Devetero ima negativnu epidemiološku anamnezu, jedan slučaj je povratnik s godišnjeg odmora, a dva su slučaja uvoza iz BiH, kazala je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić na konferenciji za medije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Među novozaraženima su i dva učenika u dvije osnovne škole, zbog čega su 44 učenika i jedan nastavnik pod mjerom samoizolacije.

“Trenutno je u tijeku epidemiološki izvid u još jednoj srednjoj školi gdje smo primijetili grupiranje simptoma, danas će se provesti testiranja", kazala je Šikić. 

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić ispričala se zaposlenicima zagrebačkih vrtića koji nisu do 15. rujna, kako je uobičajeno, primili plaću. Majić je rekla da je riječ o informatičko-tehničkim problemima, koji su riješeni, a plaće isplaćene. 

“Nije bilo nikakvih problema glede likvidnosti i financijskog stanja proračuna Grada Zagreba. Javno se ispričavamo”, kazala je Majić. 

Nema nagovještaja za ukidanje maski na nastavi

Ravnatelj Nastavnog zavoda Zvonimir Šostar jutros je komentirao kako još uvijek nema nagovještaja za ukidanje maski na nastavi u Zagrebu. 

“Svjedoci smo da zadnjih dana pada broj novozaraženih, no, ono što nas jako brine jest da imamo puno negativnih anamneza, što znači da su se ljudi zarazili od asimptomatskih bolesnika”, kazao je Šostar na predstavljanju biciklijade “Biciklom do zdravlja”. 

Dodao je da još ne dolazi u obzir ukidanje obveznog nošenja maski jer bi, rekao je, za takvo što bilo prerano.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!