Ostani doma
Koronavirus

Nakon samo 15 dana

Korona hara francuskim školama: Zatvoreno je više od 80 ustanova, zaraza se probila i na sveučilišta

Korona hara francuskim školama: Zatvoreno je više od 80 ustanova, zaraza se probila i na sveučilišta
Ilustracija/Shutterstock

Razred se u Francuskoj zatvara nakon tri potvrđena slučaja

Petnaest dana nakon početka školske godine sveukupno je u Francuskoj zatvorena 81 obrazovna ustanova dok desetak sveučilišta, posebice medicinski fakulteti, broje slučajeve zaraze Covidom-19, objavila su u srijedu resorna ministarstva.

'Male brojke'

Ministar obrazovanja Jean-Michel Blanquerje kazao da je zatvoreno preko 2000 razreda, ili "oko 0,13 posto od 60.000 školskih ustanova u zemlji. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"To su još uvijek male brojke. Povratak u školu se dobro odvija, najbolje moguće u uvjetima zdravstvene krize", kazao je ministar.

Vezana vijest

Silvio Berlusconi

Po njegovim riječima, u odnosu na prošli tjedan "sada imamo skoro 1200 novih slučaja Covida među učenicima", podsjetivši da se razred zatvara nakon tri potvrđena slučaja.

Ministrica visokoškolskog obrazovanja Frédérique Vidal je kazala da su na desetak sveučilišta slučajevi Covida-19 uglavnom povezani s privatnim okupljanjima na studentskim večerima i u barovima.

Studenti moraju biti odgovorniji

Na medicinskom fakultetu u Montpellieru potvrđeno je u utorak 60 slučajeva zaraze među studentima, a na sveučilištu u Rennesu je 43 zaraženih studenata.

Vezana vijest

koronavirus

Prvi studentski sindikat Fage priznao je da studenti moraju biti "odgovorniji", ali je zatražio i više sredstava kako bi se nastava bolje održavala, ukazujući na problem prevelikih grupa na predavanjima. Studenti također upozoravaju na nedostatak maski i traže otvaranje centara za testiranje.

U utorak je u Francuskoj zabilježeno 8000 novih slučajeva zaraze.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!