Ostani doma
Koronavirus

nepridržavanje mjera

Po 30.000 kuna kazne organizatorima koncerata u Zagrebu: 'Teško je društvu koje se želi zagrliti reći: stop dečki...'

Dosad su inspektori samo upozoravali, ali ovo su prve kazne koje su ispisane

Izgleda da su počele stizati kazne za nepridržavanje naših dragih epidemioloških mjera. Sutrašnji Jutarnji list piše da su tri organizatora koncerata dobili kazne od od 30 000 kuna za koncerte u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. 

Iako su ograničili broj posjetitelja, iako su ih sve uredno zapisali, iako su im nudili maske ako ih nisu imali. Ali  - posjetitelji se nisu pridržavali razmaka, pa su organizatori dobili kazne, Jutarnjem je potvrdila Policijska uprava zagrebačka. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dosad su inspektori samo upozoravali, ali ovo su prve kazne koje su ispisane. E sad - pravo je pitanje što su organizatori trebali napraviti - jesu li ljude za vrijeme koncerta ljude trebali fizički odvajati, upozoravati, jesu li u tu svrhu trebali unajmiti redare. I zašto su oni kažnjeni, a već smo vidjeli brojne slučajeve zabava i partija i prosvjeda gdje distance nije bilo, ali nije ni kazni.

Iz Udruge glazbenih menadžera i organizatora za Direkt su potvrdili ovu vijest. 

"Teško je doći i reći društvu koje se želi zagrliti: stop dečki. Upozoravali su ih da paze na međusobnu distancu", kazao je za RTL Direkt Darko Tuček iz Udruge glazbenih menadžera i organizatora i dodao:

"Naravno da se ljudi u nekom trenutku zabave, krenu se družiti. Vidjeli smo to i u izbornim stožerima. Nitko nije dobio kaznu, osim organizatora koncerta koji su financijski oštećeni jer su se gosti, eto, počeli malo burnije zabavljati", kazao je na kraju Tuček. 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!