Ostani doma
Koronavirus

dobre vijesti za sportaše

HZJZ objavio preporuke za korištenje sportskih dvorana: Prednost ima jedna skupina

HZJZ objavio preporuke za korištenje sportskih dvorana: Prednost ima jedna skupina
Ilustracija/Nikola Cutuk/PIXSELL

Maske za lice potrebno je nositi uvijek, osim kad to nije moguće s obzirom na narav sportskih aktivnosti.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) izdalo je nove preporuke o korištenju sportskih dvorana od strane vanjskih korisnika za vrijeme pandemije koronavirusa.

U službenom priopćenju stoji da se aktivnosti u sportskim dvoranama mogu organizirati jedino za vikend i u večernjim terminima kad učenici nisu u školi, odnosno nakon završetka nastave radnim danom i da se pritom osigura minimalan susret vanjskih korisnika s učenicima i djelatnicima škole.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kontakt korisnika dvorane i osoblja škole mora se skratiti na minimalno trajanje uz preporučeno održavanje razmaka od dva metra ako se susret ne može izbjeći.

Troškove dezinfekcije snose vanjski korisnici

Maske za lice potrebno je uvijek nositi osim kada to nije moguće s obzirom na narav sportskih aktivnosti. 

Zajedno mogu trenirati samo učenici koji su iz istog razrednog odjela, odnosno ne može se organizirati trening na kojem bi sudjelovali učenici iz drugih razreda ili druge osobe. Treninzi sa seniore su mogući.

Vezana vijest

Školska dvorana

Sukladno uputama, preporučuje HZJZ, prostor se, prije i nakon korištenja mora dezinficirati i očistiti,a posebno površine koje se najviše dodiruju i predmeti koji se zajednički koriste. Troškove dezinficiranja i čišćenja snosi vanjski suradnik u dogovoru s osnivačem.

Prije korištenja sportske dvorane potrebna je suglasnost Civilnog stožera i osnivača kako bi se ispoštivale sve epidemiološke mjere, a što se tiče korištenja dvorane prema prioritetima, prednost imaju seniorske prve lige.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!