Ostani doma
Koronavirus

26 novih slučajeva

U Međimurju najviše zaraženih od početka epidemije! Žarište je svadba, na njoj su bili i neki učenici i nastavnici

U Međimurju najviše zaraženih od početka epidemije! Žarište je svadba, na njoj su bili i neki učenici i nastavnici
Ilustracija/Milan Sabic/PIXSELL

Međimurska županija prvi put od izbijanja pandemije bilježi povećan broj osoba pozitivnih na koronavirus

U Međimurskoj županiji zabilježeno je 26 novih slučajeva zaraze koronavirusom što je najveći broj od početka epidemije u veljači, objavio je županijski stožer. 

Riječ je o većem broju osoba koje su se zarazile na svadbi održanoj prošli vikend u donjomeđimurskom kraju. Svi novopozitivni su blage kliničke slike ili bez simptoma te su na kućnom liječenju. S navedene svadbe najprije su potvrđena tri pozitivna slučaja, nakon čega je žurno provedena epidemiološka obrada uzvanika kojima je određena mjera samoizolacije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Budući da je u skladu s Uputama i preporukama HZJZ-a za veća okupljanja postojao popis nazočnih osoba i pripadajućih telefonskih brojeva, slučaj je lokaliziran te su danas novopozitivni jučer testirani iz samoizolacije što će zasigurno pridonijeti sprječavanju daljnjeg širenja virusa, navode u stožeru. 

Vezana vijest

Davor Božinović i Vili Beroš

Danas do 11 sati testirano je 36 osoba, 25 nalaza je negativno, ostali su u obradi. Trenutno je mjera samoizolacije određena za 259 osoba.

U Međimurskoj županiji je trenutno 48 aktivnih slučajeva, hospitalizirano je pet osoba i svi su dobrog općeg stanja. 

Maske se vraćaju u neke škole

Zbog mjera predostrožnosti i pojedine škole od ponedjeljka 21. rujna 2020. ponovno uvode obvezu nošenja zaštitnih maski za vrijeme trajanja nastave. Takvu odluku donijela je Ekonomska i trgovačka škola i Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec. Budući da su na svadbi na kojoj je zabilježen veći broj novopozitivnih bili učenici iz Goričana, mjera samoizolacije određena je za nekolicinu nastavnika i dva razreda OŠ Goričan kao i obveza nošenja zaštitnih maski za učenike, nastavnike i djelatnike škole.

Do sada je u Međimurju testirano ukupno 5727 osoba.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!