Ostani doma
Koronavirus

PANIKA U DELNICAMA

Novo žarište korone u Domu za starije: 'Ne bojim se samo za tatu nego za sve'

Novo žarište korone u Domu za starije: 'Ne bojim se samo za tatu nego za sve'
RTL

Virus se u delnički dom probio preko jedne djelatnice

Virus se u delnički dom probio preko jedne djelatnice. Od 16. rujna korona je tinjala, a onda su se pojavili prvi simptomi i eksplozija. Nakon jučerašnjeg testiranja nastaje kaos.

"30 djelatnika je testirano, od toga je pet pozitivno i 48 korisnika je testirano, od toga je 28 pozitivno. Štićenika u bolnici je šest", kazala je vlasnica Doma za starije i nemoćne u Delnicama Vinka Legac

Rezultati ostali 40 korisnika bit će poznati sutra

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svi zaraženi su u izolaciji, a tek danas uzeti su brisevi preostalih korisnika doma - njih više od 40. Rezultati će biti poznati sutra. U pitanju su ljudi koji su prešli 80-u godinu života i kronični su bolesnici s nizom dijagnoza.

Vezana vijest

Zaštitne maske, ilustracija

"Radimo sve, znači sve, da zaštitimo korisnike i djelatnike", kaže Legac. Stanje je izvanredno, dom je zatvoren i za prijeme i za posjete. Renata Kuderna u domu ima oca kojemu je 87 godina.

"Danas je testiran, sad idem samo kroz staklo da mu mahnem, tek toliko, sutra ćemo znati rezultate. Što da vam kažem bojim li se? Kako da ne, ne samo za tatu nego za sve", kazala je. 

Vezana vijest

Maska za lice

Nitko ne zna što donosi sutra... 

Utjeha i poljupci kroz zatvoren prozor tjeraju suze na oči. Nitko ne zna što donosi sutra. "Teško je nama, teško je i njima, a njima je pogotovo teško", rekla je Kuderna. Dok pozdravlja oca, iz prizemlja Doma doziva je barba Josip. Inače susjed iz ulice, očev prijatelj i vršnjak.

Gorski kotar koji je dugo slovio za corona free zonu, ovim je žarištem poklekao pred opasnim virusom. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!