Ostani doma
Koronavirus

nova žarišta

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 19 novooboljelih: Slučajevi povezani s krizmom i prvom pričesti u dvije župe

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 19 novooboljelih: Slučajevi povezani s krizmom i prvom pričesti u dvije župe
Shutterstock

Iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije poručuju kako je situacija pod kontrolom te se pomno prati i analizira

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 19 novozaraženih osoba koronavirusom, među kojima je 17 osoba iz Vinkovaca, te po jedna iz Ostrova i Cerića, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije povećani broj novozaraženih koronavirusom, posebice u Vinkovcima, dovode u vezu s  krizmom i prvom pričesti koje su proteklog vikenda održane u vinkovačkim župama Sv. Ćirila i Metoda u Radićevom bloku i Blaženoga Alojzija Stepinca u Mirkovcima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Radićevom bloku sakrament svete potvrde primili su krizmanici župe Sv. Ćirila i Metoda i župe Blaženoga Alojzija Stepinca s Filijalom Mala Bosna, a u nedjelju, u župnim crkvama i u filijalnoj crkvi održan je obred prve pričesti.

Krizmatelj krizemnicima iz tih župa bio je i nadbiskup đakovačko-osječki, mons. Đuro Hranić koji je, kako se neslužbeno doznaje, također među novopozitivnim osobama na COVID-19.

Iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije poručuju kako je situacija pod kontrolom te se pomno prati i analizira, a javnost će pravodobno biti izvješćena.

Od početka epidemije, na području Vukoarsko-srijemske županije obolilo je 805 osoba,  od kojih je  709 osoba  izliječeno, a ukupno je 16 preminulih osoba. Trenutno je osam osoba hospitalizirano, a u samoizolaciji je 457 osoba.

U protekla 24 sata testirano je 169 osoba, te je testiranih do sada na području županije 11238 oosba.

Od ponedjeljka u vinkovačkim srednjim školama online nastava

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, u srednjim i višim razredima osnovnih škola na području grada Vinkovaca od ponedjeljka će se nastava održavati online, najavljeno je u nedjelju na konferenciji za novinare županijskog i gradskog Stožera civilne zaštite.

"Od sutra, u idućih 14 dana, nastava će se u vinkovačkim srednjim školama i osnovnim školama za učenike od 5. do 8. razreda održavati online, dok će niži razredi imati nastavu u školama", kazala je pročenica za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije Jadranka Mustapić-Karlić.

Dodala  je da će se online nastava održavati i za učenike 4. razreda vinkovačke osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, u kojem je velik broj zaraženih učenika.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić kazao je kako će se već u petak odluka o online nastavi preispitati te vidjeti treba li je suziti ili možda i proširiti.

"Ovo što činimo, činimo ako bi suzbili zarazu na što manju mjeru, a naše građane zaštitili", kazao je Bosančić.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Zdravko Kelić kazao je kako će se županijski Stožer sastati u ponedjeljak te će se donijeti još neke mjere za neka druga područja u županiji. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!