Ostani doma
Koronavirus

Boluju od imunodeficijencije

Reinfekcija koronavirusom dosad potvrđena kod najviše deset osoba u svijetu

Reinfekcija koronavirusom dosad potvrđena kod najviše deset osoba u svijetu
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Riječ je o osobama koje boluju od imunodeficijencije, različitih stanja kod kojih imunosni sustav ne djeluje na odgovarajući način

U svijetu se govori o "izoliranim" slučajevima reinfekcije koronavirusom, no zapravo je globalno takvih pacijenata vrlo malo. Dosad je potvrđeno najviše deset slučajeva ponovne zaraze koronavirusom, rekla je ravnateljica ruske Savezne službe za nadzor zaštite prava potrošača i dobrobiti ljudi, Ana Popova.

U intervjuu za list Komsomolska pravda Popova je rekla da je prikupljanje statističkih podataka trenutačno u tijeku, a da je dosad potvrđeno najviše deset pouzdanih slučajeva ponovne zaraze koronavirusom. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodala je da je riječ o osobama koje boluju od imunodeficijencije, različitih stanja kod kojih imunosni sustav ne djeluje na odgovarajući način, zbog čega su infekcije učestalije i češće se ponavljaju, prenijela je agencija Tass.

Vezana vijest

Koronavirus test

Po posljednjim podacima Wordometera, referentne internetske stranice koja pruža uvid u statističke podatke u stvarnom vremenu za različita područja, u svijetu je dosad koronavirusom zaraženo više od 33,4 milijuna ljudi, a od posljedica covida-19 umrlo je više od milijun pacijenata.

U Rusiji je dosad potvrđeno 1.159.573 slučajeva zaraze, a od covida-19 u ovoj se zemlji dosad izliječilo 945.920 pacijenata. Od posljedica bolesti umrlo ih je 20.385.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!