Ostani doma
Koronavirus

Nema šale

Shopping iz noćne more: Na izlasku iz trgovine zaustavila ih policija i tražila koronatest, dobili paprenu kaznu

Shopping iz noćne more: Na izlasku iz trgovine zaustavila ih policija i tražila koronatest, dobili paprenu kaznu
Shutterstock

Ako vas ulove s testom koji je pozitivan, platit ćete i dodatnu kaznu zbog ugrožavanja zdravlja građana

Hrvati koji misle otići u shopping u Italiju, a bez testa na koronavirus, mogli bi još jednom razmisliti. Riskiraju se paprene kazne

Tako je jednu dobio i putnik na izlasku iz Montedora gdje su ga dočekali Carbineri. Inače, kazna je 400 eura po osobi, a ako je test pozitivan, plaća se i dodatna kazna zbog ugrožavanja zdravlja građana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Na izlasku iz Montedora, nakon obavljene kupovine, vraćali smo se prema autu s vrećicama u rukama. Zaustavili su nas carabinieri. Tražili su dokumente, otpratili nas do automobila, te na kraju tražili test za Covid-19. Nismo ga imali i platili smo nekoliko stotina eura kazne”, rekao je anonimni sugovornik za Glas Istre.

Granični prijelaz Hrvatske i Slovenije se od ponedjeljka može prijeći bez problema. Nakon prelaska u Italiju, međutim, slijede problemi jer ako se zaustavite, primjerice, u Montedorou u Italiji, shopping centru u Muggi, pa vas na izlasku ili ulasku, zaustavi policija i evidentira, te traži koronatest ne stariji od 72 sata, ako ga nemate, slijedi kazna.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!