Ostani doma
Koronavirus

MINISTRI NA VLADI

Beroš o tijeku priprema za trijažu tijekom hladnijeg vremena, Božinović najavio sastanak s ugostiteljima

Beroš o tijeku priprema za trijažu tijekom hladnijeg vremena, Božinović najavio sastanak s ugostiteljima
Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

Božinović je za petak najavio sastanak Nacionalnog stožera civilne zaštite s predstavnicima ugostitelja i glazbene industrije

U usporedbi sa susjednim zemljama Hrvatska je u dobroj poziciji s obzirom na broj oboljelih, ali opreza ne smije nedostajati, istaknuo je ministar zdravstva Vili Beroš, koji je na sjednici Vlade izvijestio o najnovijim podacima o epidemiji koronavirusa. 

Vezana vijest

Stožer

Danas, 219. dana od početka epidemije, zabilježeno je 213 novih slučajeva, a zbog samoizolacije 15 zdravstvenih djelatnika iz KBC-a Dubrava u tu bolnicu su raspoređeni djelatnici iz drugih zagrebačkih bolnica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''U tijeku su pripreme za hladniji period kako bi pacijenti koji su dosad trijažu čekali na otvorenom bili adekvatno zbrinuti'', kazao je ministar.

Broj hospitaliziranih je za 14 veći nego jučer, rekao je i uoči sjednice Vlade dodavši: "Klinička slika je u skladu s povišenjem dobne granice. Više je oboljelih starije dobi i njihova je klinička slika nešto teža, no još uvijek ne govorimo o prevelikoj opterećenosti zdravstvenog sustava".

Upitan za uvođenje sustava e-uputnica, koje je najavljeno za 1. listopada, Beroš je rekao da će e-uputnice biti "puštene u pogon" čim informatički sustav to dopusti, što će možda biti i sutra.

U petak sastanak s ugostiteljima i glazbenicima

Ministar unutarnjih poslova i potpredsejdnik Vlade Davor Božinović izvijestio je da je proteklog tjedna obavljeno 19.678 nadzora, a inspektori su izdali 1179 upozorenja, što je blagi porast upozorenja u proteklih tjedan dana. Izdana su i dva prekršajna naloga zbog nepridržavanja fizičke distance na dva koncerta.

Podsjetio je da od zadnje sjednice Vlade Nacionalni stožer civilne zaštite donio 10 novih odluka na prijedlog stožera civilne zaštite Zagrebačke, Virovitičko-podravske, Dubrovačko-neretvanske, Varaždinske, Brodsko-posavske i Zadarske županije te je produljeno trajanje mjera iz odluka o nužnim epidemiološkim mjerama za idućih 14, odnosno 30 dana.

Stožer je donio nove odluke na prijedlog stožera Krapinsko-zagorske i Bjelovarsko-bilogorske županije za područje općine Đulovac te Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vinkovaca, kojom su zabranjeni izlasci štićenika iz ustanova socijalne skrbi i zabranjena je posjeta domovima za starije i nemoćne. Zaposlenicima zdravstvenih ustanova, vrtića, škola i pružateljima socijalnih usluga preporučeno je da ne sudjeluju na organiziranim okupljanjima većeg broja osoba.

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata j eograničeno do 21 sat za područje općine Đulovac, a na svim okupljanjima obvezno je pridržavanje epidemioloških mjera, nošenje zaštitnih maski i vođenje evidencije prisutnih.

Sportska natjecanja održavaju se bez prisutnosti gledatelja, privremena zabrana prelaska preko graničnih prijelaza iz zemalja koje nisu članice Europske unije produljena je do 15. listopada, a u petak će biti održan sastanak Stožera s  predstavnicima ugostitelja i glazbene industrije

''Sastanak je planiran kako bi se dogovorili daljnji koraci i mjere u borbi protiv koronavirusa u ta dva za hrvatsko gospodarstvo važna segmenta", kazao je Božinović.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!