Ostani doma
Koronavirus

proboj koronavirusa

Šef Klinike za tumore za RTL.hr o zarazi među djelatnicima i pacijentima: 'Cijena je prestanak s radom kirurškog pogona'

Šef Klinike za tumore za RTL.hr o zarazi među djelatnicima i pacijentima: 'Cijena je prestanak s radom kirurškog pogona'
Davorin Visnjic/Zeljko Lukunic/PIXSELL

Voditelj odjela dr. Ivan Milas kaže da je najveća cijena prestanak s radom.

Koronavirus je dospio i u Kliniku za tumore u Zagrebu KBC-a Sestre Milosrdnice, točnije na Odjel abdominalne kirurgije i na Odjel kirurgije glave i vrata, potvrdio je za RTL.hr v.d. predstojnika Klinike za tumore, doc. dr. Ivan Milas.

Na cijeloj Klinici za tumore zaraženo je petero liječnika i pet medicinskih sestara s Odjela abdominalne kirurgije i otorinolaringologije, te ukupno desetero pacijenata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Na Odjelu abdominalne kirurgije imamo pet pozitivnih liječnika i zasada imamo dva pacijenta na tom odjelu koji su pozitivni. Jedan od zaraženih pacijenata jučer je premješten u KB Dubravu i imamo pet zaraženih medicinskih sestara'', rekao je Milas.

Vezana vijest

Koronavirus

Ističe da će se sada trebati utvrditi kontakti zaraženih osoba, a o tome koliko odjel neće raditi zbog zaraze odlučit će epidemiolozi.

''Najgore je što na jedan način taj Odjel mora stati. Sad se trebaju utvrditi kontakti tako da će funkcioniranje Odjela vjerojatno stati na neko vrijeme kako odrede epidemiolozi, na 10 dana ili dva tjedna'', komentirao je Milas.

Ističe i da su zaraženi liječnici i pacijenti izolirani sukladno uvjetima.

''Zaraženi pacijenti i djelatnici su odvojeni. Mjesta ima, to je sve riješeno. Svaki pacijent je izoliran u sobi, u kontaktu smo s kolegama u Dubravi radi premještaja'', kazao je Milas.

Što se tiče daljnjeg razvoja situacije, Milas ističe: "Cijena je upravo stajanje s radom kirurškog pogona. Dakle, ti bolesnici inače idu u operacijske sale i u intenzivnu njegu. Nažalost, taj dio morat ćemo zaustaviti. Za ostalo nema nekih problema, dakle, pacijenti koji idu na kemoterapije su posebno odvojeni, kao i pacijenti koji moraju na zračenja'', zaključio je Milas.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!