Ostani doma
Koronavirus

Pandemija ne jenjava

Ponovno više od tisuću zaraženih. Skočio broj osoba u samoizolaciji, a stožeri više ne mogu pratiti sve izvore zaraze

Virus se najbrže širi Zagrebom koji živi i s novim mjerama. Za svaku treću osobu se ne zna gdje se zarazila

I opet više od tisuću novozaraženih u Hrvastkoj - blizu smo jučerašnjeg crnog rekorda. 

1.096 je novih slučajeva, u bolnicama je ukupno 530 osoba, a od jučer je umrlo deset osoba, te je tako ukupno s Covidom od početka epidemije umrlo 355 osoba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naglo je skočio i broj građana u samoizolaciji. Pod sumnjom da su zaraženi je njih 20 tisuća 389. No, stožeri obavještavaju o sve više slučajeva kojima ne znaju izvor zaraze. 

Najbrže virus se širi Zagrebom koji živi i s novim mjerama - 387 je zaraženih u 24 sata.

Vezana vijest

Testiranje - Zagreb

Kolona kojoj se ne nazire kraj. Na dan kad je Zagreb srušio još jedan rekord - uzeto je gotovo 600 uzoraka samo na drive-in testiranju. Za svaku treću osobu se ne zna gdje se zarazila.

Opet se testirao Goran Ivanišević koji je koronu pobijedio još u srpnju. 

Na snagu su danas stupile nove mjere koje je zagrebački Stožer tražio još početkom tjedna kada broj zaraženih nije prelazio 300.

Vezana vijest

Klinika za tumore

"Svakako nas zabrinjavaju, ali ponavljam ono što svi možemo je držati se mjere da bismo sačuvali najranjivije, a to je prije svega zdravstveni sustav. Zagreb nikako nije žarište, imamo lokalnu transmisiju, obiteljska okupljanja, pozivam ljude da se suzdrže od takvih okupljanja da ne plaćamo cijenu vlastitog neodgovornog ponašanja", poručila je Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja NZJZ-a Dr. Andrija Štampar.

Uz probijanje virusa u zdravstveni sustav, nove mjere su donesene za drugu ranjivu kategoriju - korisnike domova za starije.

"Na dva tjedna su zabranjene posjeti u domovi i zabranjeni su izlasci korisnika iz domova. Ako korisnici u ta dva tjedna žele izaći iz ustanove oni to mogu, samo moraju prilikom ulaska proći testiranje i moraju ići u samoizolaciju", izjavila je Romana Galić iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Vezana vijest

Koronavirus

U Splitsko-Dalmatinskoj je 104-ero zaraženih, a u Osječko-baranjskoj gotovo 100.  O broju zaraženih danas i predsjednik i premijer. Zoran Milanović kaže Hrvatska ne bi mogla preživjeti još jedan lockdown.

"Neki dan me zove prijatelj čiji punac u jednom slavonskom gradu ugradio stent i to je deseti primjer slične vrste. Čovjek ima 75 godina. Prvo su ga dva dana držali na pormatranju da vide jel ima koronu. Onda su mu ugradili stent, onda je bio na intenzivnoj, onda su ga potjerali doma jer im je ušao korona na odjel. Koliko takvih slučajeva ima u RH", rekao je Milanović.

Vezana vijest

skola

Andrej Plenković apelira na mlade. 

"Situacija je upravo onakva kakva smo govorili da će biti na jesen. Ovo nije bolest s kojom se možemo šaliti. Ovo nije bolest koja će nestati sama od sebe. Ovo je bolest koja može nestati samo  ako uvažavamo zdravlje drugog. Zato još jednom apeliram na mlade - koliko god bili snažni, koliko god bili zdravi, koliko god mislite da nećete osjetiti tu prehladu neki drugi hoće", poručio je Plenković.

Preminulo je desetero pacijenata, 530 ih je na bolničkom liječenju.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!