Ostani doma
Koronavirus

manje nego u subotu

U Zagrebu 286 novozaraženih! Zbog velikog broja izolacija, u jednoj školi svi prelaze na nastavu od doma

U Zagrebu 286 novozaraženih! Zbog velikog broja izolacija, u jednoj školi svi prelaze na nastavu od doma
Matija Habljak/PIXSELL

Mjera samoizolacije određena je za 280 učenika i tri nastavnika osnovnih te za 280 učenika i dva nastavnika srednjih škola

U protekla 24 sata u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 1285 testiranja te je u Gradu Zagrebu zabilježeno je 286 novooboljelih osoba od koronavirusa.

Posljedično tome, 830 osoba izrečena je mjera samoizolacije. 62 su novooboljele osobe za sada negativne epidemiološke anamneze, 121 osoba je kontakt COVID + osoba, kod devet je osoba moguće izlaganje na obiteljskim svečanostima i okupljanjima, a jedna je osoba stigla iz BiH. Kod dvije je osobe moguća izloženost tijekom izlazaka, a kod jedne je moguća izloženost tijekom vjerskog događanja.

Vezana vijest

KBC Sestre milosrdnice

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Obrada za 90 osoba je još u tijeku. Od navedenih osoba, šest je djelatnika zdravstvenih ustanova. Nije bilo zaraženih korisnika niti djelatnika domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba. Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod četiri učenika i pet nastavnika osnovnih škola te devet učenika i dva nastavnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 280 učenika i tri nastavnika osnovnih te za 280 učenika i dva nastavnika srednjih škola.

Zbog epidemiološke situacije i velikog broja učenika u samoizolaciji, preporučen je prelazak na C model nastave u jednoj osnovnoj školi. U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalaze 24 osobe.

Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 1336 aktivnih slučajeva, a 6410 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!