Ostani doma
Koronavirus

svi su u karanteni

Zaraženi skoro svi fratri u samostanu: 'Ne znamo kako je virus ušao. Dragi vjernici, koji ste bili u našoj crkvi, pripazite'

Zaraženi skoro svi fratri u samostanu: 'Ne znamo kako je virus ušao. Dragi vjernici, koji ste bili u našoj crkvi, pripazite'
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Samostan je do daljnjega zatvoren i svi su u karanteni

Koronavirus je ušao u Župu sv. Vida u Varaždinu, odnosno u kapucinski samostan, objavili su kapucini na svojim internetskim stranicama. Na koronu su pozitivni gotovo svi fratri i postulanti, no srećom nitko nema teške simptome. Samostan je zatvoren i do daljnjega su svi u karanteni.

"Moramo Vas obavijestiti da je virus ušao i u naš varaždinski samostan. Kako i kada, ne znamo. Skoro pa svi fratri i postulanti  pozitivni smo na „Coronu“. Za sada, hvala Bogu, nitko nema teške simptome, ali ne znamo što nam nosi sutra.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zbog toga, samostan je do daljnjega zatvoren i svi smo u karanteni.

Vezana vijest

Koronavirus, maske

Mise će se odvijati po redovnom rasporedu zahvaljujući našem biskupu mons. Boži Radošu koji je organizirao svećenike iz biskupije da slave mise umjesto nas kapucina. Crkvu je temeljno dezinficirala epidemiološka služba tako da s te strane ne bi trebalo biti problema. Vjeronauk je naravno do daljnjega otkazan kao i bilo kakve druge aktivnosti vezane uz samostan. Molimo Vas, dragi vjernici, koji ste unazad tjedan dana bili na misi u našoj crkvi, da pripazite na moguće simptome", napisali su, između ostaloga, kapucini na svojim stranicama.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!