Ostani doma
Koronavirus

Najveći broj zaraženih do sada

Božinović komentirao ideju o uvođenju policijskog sata i upozorio: 'Nitko ne može reći do kojih vrhunaca može ići epidemija'

Božinović komentirao ideju o uvođenju policijskog sata i upozorio: 'Nitko ne može reći do kojih vrhunaca može ići epidemija'
Pixsell

"Svatko za sebe mora se pridržavati elementarnih mjera i sigurno da će virus onda sporije cirkulirati", kazao je Božinović.

Na pokaznoj vježbi Civilne zaštite u Jastrebarskom, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je komentirao najnovije brojke novozaraženih. Podsjetimo, u posljednja 24 sata je registrirano 1424 zaraženih.

Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera za Civilnu zaštitu je odbacio mogućnost uvođenja policijskog sata kao u Sloveniji. Božinović je novinarima kazao da će se stožer u ovom trenutku koncentrirati na ono što je propisano. "Molim sve da se pridržavaju mjera koje su preporučene, jer je to jedini način", kazao je.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Građani se tijekom trajanja epidemije trebaju suzdržati od svih većih druženja, sastajanja, zabava, mi propisujemo ono što je s poznatim organizatorom - ono što je na privatnim posjedima niti možemo niti želimo kontrolirati, ali u tim se okruženjima građani najviše opuste i onda šire virus", kazao je.

Vezana vijest

Vili Beroš

"Nije ovo velika filozofija, u svakodnevnoj praksi nije uvijek lagano držati fizičku distancu i nositi masku, kad nas je više, ali to i nije toliko teško ako osvijestimo da je to jedini način na koji možemo prebroditi ovu krizu."

"Stožer može donijeti preporuke, možemo ih komunicirati, ali nećemo ništa postići, ako to građani ne prihvate, a siguran sam da hoće i da većina primjenjuje te mjere u svakodnevnom životu i treba one koji to ne rade ili se opuste upozoriti na neodgovornost takvog ponašanja, a to ćemo raditi kroz pojačane inspekcije", upozorio je i rekao da će se sankcionirati vlasnici objekata i organizatori događanja ukoliko se u tim objektima ne poštuju propisane mjere. "Prije neku noć imali smo primjer inspekcije u klubu. Inspektor je vidio ples na podiju, što je propisano da se ne smije, i onda slijedi kazna od 30.000 kuna", kazao je Božinović i naglasio da te mjere nisu tretiranje strogoće. "Mi ovim mjerama pomažemo tim objektima da ostanu otvoreni."

Na pitanje je li broj zaraženih alarmantan, Božinović je rekao da "naravno da jest". 

"Svaki dan brojevi rastu, ali to je zvono koje treba zazvoniti svakome od nas. Mi kao država i stožer ponavljamo već devet mjeseci isto. Ljeti nije bilo potrebe za čvršćim porukama, sad dolazi razdoblje jeseni kada vam nitko ni u Hrvatskoj ni izvan nje  ne može reći do kojih vrhunaca može ići epidemija", kazao je i zaključio: "Svatko za sebe mora se pridržavati elementarnih mjera i sigurno da će virus onda sporije cirkulirati."

Vezana vijest

KB Dubrava

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!