Ostani doma
Koronavirus

tragedija u splitu

Velika tuga u školi: Umrla maturantica, bila je pozitivna na koronavirus - u petak je još bila na nastavi

Velika tuga u školi: Umrla maturantica, bila je pozitivna na koronavirus - u petak je još bila na nastavi
AP Images

Razred maturantice poslan je u samoizolaciju

U Splitu je preminula 17-godišnja maturantica Ekonomsko-upravne škole. U bolnici joj je napravljen test na koronavirus i pokazao se pozitivnim.

Potvrdio je to i Stožer Splitsko-dalmatinske županije, a u 11 sati ispred glavnog ulaza u Klinički bolnički centar Split medijima će se obratiti prof. dr. Veselin Škrabić, predstojnik klinike za dječje bolesti i doc. dr. Branka Polić, pročelnica zavoda za intezivnu predijatriju. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako piše Dalmatinski portal, imala je astmu, a u petak je bila na nastavi. U subotu je prestala disati, reanimirana je, intubirana je, ali, nažalost, mlada djevojka koja bi uskoro slavila punoljetnost nije preživjela.

"Prestrašno. Smrt je nastupila kao posljedica hipoksije. U sklopu obrade, napravljen je i test na koronavirus. Što je izazvalo, teško je reći", shrvano govori medicinski djelatnik.

Od danas je razred koji je pohađala u izolaciji. Ravnateljica ove obrazovne institucije Neda Bartulin nam je samo kazala da imaju tešku situaciju i da ne može pričati uz molbu za razumijevanje.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!