Ostani doma
Koronavirus

Mobilizacija zagrebačke Arene

Ovo su slike od kojih se ledi krv u žilama: U Areni slažu krevete za zaražene, može ih stati više od 1000

Članovi civilne zaštite počeli su postavljati krevete u zagrebačkoj Areni

Iz dana u dan Hrvatska se bori sa brojkama zaraženih koronavirusom koej rapidno rastu.

Samo u nedjelju zabilježen je 2421 novi slučaj zaraze, što je najviše u jednom danu od početka epidemije, a dok je danas 828 novozaraženih, ali samo zbog toga što je vikendom manji broj testiranja. Od toga je 558 slučajeva u Zagrebu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Aktivnih je slučajeva 10.919, a na bolničkom je liječenju 864 pacijenata. Kreveti su sve popunjeniji u zdravstvenim ustanovama diljem zemlje pa se stoga pripremaju alternativni smještaji. 

Zbog visokog broja oboljelih do mobilizacije zagrebačke Arene kao tercijarnog centra za zbrinjavanje oboljelih

Preusmjerit će se liječnici i sestre

Kreveti su danas stigli i u zagrebačku Arenu. Riječ je o tercijarnom centru za zbrinjavanje oboljelih s blažom do početnom srednjom kliničkom slikom, kako je to objasnio ministar Vili Beroš. Članovi civilne zaštite marljivo postavljaju krevete, baš kao što su to učinili i ranije ove godine. 

U Arenu bi se preusmjeravali liječnici i medicinske sestre iz drugih zdravstvenih ustanova. U Arenu je moguće je postaviti više od tisuću kreveta.

Vezana vijest

Dvorana Arena

"Plaćamo danak našem neozbiljnom ponašanju - nepridržavanju mjera, nenošenju maski i ne pridržavanju distance. I ako tako nastavimo bit će i gore. Zdravstveni sustav se zakrčuje", komentirao je ranije Nastavnog zavoda "dr. Andrija Štampar" u Zagrebu Zvonimir Šostar

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!