Ostani doma
Koronavirus

NAČELNIK SEKTORA ZA PRIPRAVNOST ZA RTL

'U Areni je postavljeno 500 kreveta, mi ćemo osigurati sve što je potrebno, nadamo se da neće biti potrebna'

Gost RTL Danas bio je načelnik Sektora za pripravnost i koordinaciju Ravnateljstva civilne zaštite Igor Milić

U zagrebačkoj Areni, koja može imati do 1000 kreveta, počele su pripreme za prijem bolesnika s COVIDOM-19, a ona će biti tercijarni centar za zbrinjavanje oboljelih od koronavirusa s blažom do početnom srednje teškom kliničkom slikom, odnosno pacijentice i pacijenti koji ne trebaju uznapredovalu terapiju. Njihov dolazak u Arenu ovisit će o dinamici punjenja bolničkih kapaciteta, a u nju će biti preusmjeravani liječnici i medicinske sestre iz drugih zdravstvenih ustanova.

Vezana vijest

Arena Zagreb

''Dan je bio jako dinamičan, mi smo jučer dobili nalog Stožera civilne zaštite RH da se ovdje u Areni opet aktivira prihvatni centar, odnosno tercijarni kapacitet za prihvat lakše oboljelih, odmah smo pristupili mobilizaciji objekta Arena, aktivirali smo potrebnu postrojbu Civilne zaštite koja je danas tijekom dana iz našega logističkog centra u Jastrebarskom prebacila opremu - 500 kreveta, madraca i sve ono što je potrebno da se ovaj objekt stavi u funkciju kako bi po nalogu mogao primiti lakše oboljele pacijente i kako bi se našim kolegama u zdravstvenom sektoru koji rade jako naporan posao olakšao njihov rad ako će se ovdje zbrinjavati lakše oboljeli pacijenti'', kazao je za RTL Danas načelnik Sektora za pripravnost i koordinaciju Ravnateljstva civilne zaštite Igor Milić s kojim je u Areni razgovarao RTL-ov reporter Boris Mišević.

''Plan objekta je da se na prvom i na trećem katu uspostavi prostor na kojem će boraviti lakše oboljeli pacijenti i tu će biti aktivirani zdravstveni djelatnici iz zagrebačkih bolnica, to će biti djelatnici koji će biti ovdje odlukom ministra zdravstva. Na drugom katu će biti prostor za njihov rad. Mi iz Ravnateljstva ćemo liječnicima osigurati sve što im je potrebno i bitno da im bude lakše i da se mogu fokusirati na svoj primarni rad, a to je rad s pacijentima'', istaknuo je.

Milić je podsjetio da je objekt bio aktiviran i u ožujku te istaknuo da se ništa nije promijenilo u odnosu na prostor koji je onda prilagođen pa tako i sada ima apoteku: ''Zdravstveni djelatnici koji će tu raditi mogu i dalje koristiti prostor za lijekove i za sve ono što im je potrebno za njihov rad''.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Mi ćemo formirati ulaz za oboljele pacijente koji će biti pdo nadzorom zdravstvenih djelatnika, sve što se dodađa unutra je pod njihovom kontrolom, a sve što se događa izvana tu ćemo mi pomoći da im olakšamo njihov rad - osigurat ćemo dostavu prehrane, pitke vode, sve što je bitno za oporavak. Nadamo se da neće biti u fukciji, ali ako bude, spremni smo, razradili smo i dodatne planove - ako treba i kapacitete do 1000 ljudi tako da smo spremni pomoći kolegama u zdravstvenom sektoru'', zaključio je Milić.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!