Ostani doma
Koronavirus

županijski stožeri

Velike brojke u županijama: U Splitsko-dalmatinskoj županiji 226 novih slučajeva covida

Velike brojke u županijama: U Splitsko-dalmatinskoj županiji 226 novih slučajeva covida
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Županije opet prijavljuju visoke brojke novozaraženih

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 928 obrađenih testova danas je 226 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od ukupnog broja novooboljelih osoba 108 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2036 osoba se nalazi u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 71 COVID pozitivna osoba u KBC-u Split dok se šest osoba nalazi na respiratoru.

Karlovačka županija

Zaraza koronavirusom potvrđena je za nove 54 osobe u zadnja 24 sata u Karlovačkoj županiji, u kojoj se do sada ukupno zarazilo 1025 osoba, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Po broju novooboljelih prednjače Karlovac, Ozalj, Ogulin i Duga Resa.
 
Od ukupno 22 lokalne jedinice u županiji samo Cetingrad, Generalski Stol, Kamanje, Krnjak, Lasinja, Ribnik, Samorsko i Tounj nemaju nijedan aktivni slučaj zaraze. U samoizolaciji se nalazi 458 osoba.

Istarska županija

Novih 46 koronavirusom zaraženih osoba bilježi Istarska županija u zadnja 24 sata, a kod 23 novooboljelih riječ je o epidemiološki uvezenim slučajevima, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Načelnik Stožera Dino Kozlevac objavio je da je županijski Zavod za javno zdravstvo u zadnja 24 sata testirao 477 uzoraka briseva. Za 15 zaraženih osoba potvrđeno je da su u Istru epidemiološki uvezene iz Rijeke, četiri iz Italije te po dvije iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

"Okruženje je jako loše. Slovenija, Italija, ostatak Hrvatske, a mobilnost je neograničena. Ljudi putuju u druge dijelove Hrvatske i u inozemstvo, imamo puno studenata, puno rodbine i oni naprosto putuju. Stoga još jednom pozivam građane da ne putuju ako baš ne moraju", poručio je Kozlevac.

Primorsko-goranska županija

U ovoj je županiji čak 125 novozaraženih osoba, a 27 osoba je ozdravilo. Ukupno je u PGŽ danas 638 aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti. Testirano je  871 osoba.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 27 novozaraženih koronavirusom, a dvije su osobe umrle, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Najveći broj novozaraženih osoba, njih 19, je iz Bjelovara, četiri novozaražene osobe su iz Daruvara, tri  iz općine Rovišće, a jedna novozaražena osoba s područja općine Severin.

 Među novooboljelim osobama tri su zdravstvena djelatnika.

 U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 933 osobe.

 Dvije osobe s područja te županije umrle su s koronavirusom i do sada je zabilježeno 15 smrtnih slučajeva povezanih sa Covidom-19, naveli su iz županijskog stožera CZ.

Sisačko-moslavačka županija

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata zabilježeno je 77 novozaraženih koronavirusom, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima 28 osoba je s područja Siska, 23 iz Kutine, 14 iz Petrinje, 5 osoba je iz Popovače, dvije osobe s područja  Glina, te po jednoj osobi iz Hrvatske Kostajnice, Novske, te općina Velika Ludina, Lekenik i Lipovljani.

Vezana vijest

Šibenčani čekaju u redu kako bi se testirali na koronavirus


Stožer i nadalje apelira na sve stanovnike županije da se pridržavaju epidemioloških mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite. 

Rekord u Dubrovačko-neretvanskoj

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 70 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o 16 muških i 14 ženskih osoba iz Dubrovnika (14 ima utvrđenu ep. vezu), osam muških i osam ženskih osoba iz Metkovića (osam ima utvrđenu ep. vezu), četiri muške i pet ženskih osoba iz Župe dubrovačke (šest ima utvrđenu ep. vezu), jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Stona (jedna ima utvrđenu ep. vezu), po dvije muške osobe iz Korčule, Orebića i Ploča (za sve utvrđena ep. veza), dvije muške osobe iz Opuzena (za jednu utvrđena ep. veza), jednoj ženskoj osobi iz Smokvice (utvrđena ep. veza), po jednoj muškoj osobi iz Dubrovačkog primorja i s Mljeta, jednoj ženskoj osobi iz Blata i jednoj ženskoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije (utvrđena ep. veza). 

Izliječeno je 27 osoba: 19 iz Dubrovnika, pet iz Metkovića te tri iz Župe dubrovačke.
U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na koronavirus. U posljednja 24 sata obrađena su 234 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 18 478 uzoraka.

U samoizolaciji je 828 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 89 slučajeva kršenja samoizolacije.

Vukovarsko-srijemska 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji su 53 nove pozitivne osobe na COVID-19 (19 osoba iz Vinkovaca, 4 iz Vukovara, 3 iz Ivankova, 3 iz Jarmine, 3 iz Starih Jankovaca, 2 iz Novih Jankovaca, 1 iz Županje, 1 iz Bokšića, 1 iz Gunje, 1 iz Karadžićeva, 1 iz Komletinaca, 1 iz Nuštra, 1 iz Otoka, 1 iz Podrinja, 1 iz Posavskih Podgajaca, 1 iz Privlake, 1 iz Račinovaca, 1 iz Rajevog Sela, 1 iz Retkovaca, 1 iz Rokovaca, 1 iz Šarengrada, 1 iz Starih Mikanovaca, 1 iz Svinjarevaca, 1 iz Tordinaca i 1 s boravištem ivan županije). Preminulih osoba nema.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!