Ostani doma
Koronavirus

promjene menadžmenta

Nakon dramatičnog pisma liječnice, kreću smjene u KB Dubrava. Covid-kriza samo je 'podebljala' nezadovoljstvo

Nakon dramatičnog pisma liječnice, kreću smjene u KB Dubrava. Covid-kriza samo je 'podebljala' nezadovoljstvo
Goran Stanzl/PIXSELL

Neke informacije govore da bi uskoro moglo doći do smjene Upravnog vijeća KB-a Dubrava

Pismo liječnice iz KB-a Dubrava u kojem je upozorila na kaotično stanje u respiracijskom centru u kojem se liječi više od 200 covid-pacijenta moglo bi biti "okidač" za promjene menadžmenta u toj bolnici, piše u utorak Jutarnji list.

Prema nekim informacijama, od početka ustrojavanja covid-centra traju otpori dijela zaposlenika koji "ne pristaju da se uništava ta velika i važna bolnica". S druge strane, voditelj respiracijskog centra nema nikakve ovlasti tražiti bilo kakve promjene od menadžmenta bolnice, navodi dnevnik.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Budući da je situacija očito eskalirala, neke informacije govore da bi uskoro moglo doći do smjene Upravnog vijeća KB-a Dubrava, koje je ostalo još iz turbulentnih vremena bivšeg ministra Milana Kujundžića kad je smijenjen tadašnji ravnatelj Toni Kolak.

Organizacijski problemi u respiracijskom centru

Otada je bolnica, i prije covid-krize, vrlo podijeljena pa je otišlo barem 15-ak liječnika i 40-ak medicinskih sestara, a covid-kriza samo je "podebljala" nezadovoljstvo.

Vezana vijest

arena

Tijekom vikenda ostavku je dao i pomoćnik ravnatelja za kvalitetu, dr. Josip Ćurić. Naime, imenovanje novog Upravnog vijeća trebalo bi biti uvod u smjenu sadašnjeg ravnatelja i njegovih pomoćnika koji se očito nisu "snašli" u vođenju bolnice u koronakrizi.

Vezana vijest

kb dubrava

Sve je to najbolje vidljivo iz pisma liječnice u kojem su jasno naznačeni organizacijski problemi u respiracijskom centru, a onda i u cijeloj bolnici, donosi Jutarnji list.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!